FT i koncentracija

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Uzrok ovoj topika je nastao usled danasnjeg razogovora sa jednim prijateljem inace clanom ovog foruma. Evo o cemu se radi. Znaci probacu da citiram mali ali i jedini deo razgovora.

Motas? (ja)

AHA, ej cujemo se kasnije treba mi koncetracija. (on)

ENDE

E pa sad pitanje uopsteno ali i ozbiljno, dali i vi gledate da ste sami kada motate pod uslovom da imate tu pogodnost, iskljucujete komp, gasite mob, ne otvarate vrata kad neko zvoni.... Iskreno ja mu i verujem posto u principu i ja kad nesto radim gledam da me nista ne sputava u radu. Nesto je slicno i sa pecanjem kada gledate da vam takodje niko ne smeta, zelite svoj mir i dr.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ima istine u tome,koncentracije je itekako potrebna,ne samo da se gasi sve vec se i vrata zakljucavaju a sa spoljne strane moje sobe pise velikim slovima "STOP" na vratima jer ideja koja se rodi bez ometanja bilo koga,cega zelim da je za neko vreme pretvorim u realnost u obliku  musice....
Znaci li to da sam se i ja od danas dohvatio stege i poceo vezivati......... :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink: :whistle:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
ja motam za sebe, jos ne prodajem muve, a neverujem ni da cu prodavati, meni je to relaksacija, i briga me sta se dogadja oko mene, nikoga ne primecujem, mogu i da pricam sa nekim, mada ne na telefon,on mi oduzima ruku i nabija nervozu uvek,nevezano za motanje

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Taj covek je 100 % upravu,ali mislim da to zavisi od osobe!! Ja kada vezujem muve volim da to radim sam!! Kada mi neko stane iznad glave i posmatra sta radim u meni se stvori nervoza i nemogu muvu lepo da vezem :mad: :mad:

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
  Djole,Djole...mislio sam da se salis.. :D :D

U sustini to uvek praktikujem kada zelim na miru da odradim nesto muva.Ne gasim tel. i sl. ali volim u pozadini neku muziku..pre je to bio hip-hop ( i sada je),ali trenutno neke balade se slusaju i Balasevic.

Strasno je iritirajuce kada sednes,pa te neko digne,ili sto kaze Lazar,kada ti neko stoji nad glavom dok vezujes,mozda te uhvati i trema.. :-* :-\...!

Ali u svakom momentu se uziva..od vezivanja,putovanja na omiljene vode pa i sam ribolov je najbolji u miru i tisini..naravno sve to se na kraju zalije prijateljskom vecerom,ili pivom ispred zadruge! :yeswink:

Pozdrav.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Mozda vam zvuci ludo ali ja sve svoje musice vezem od 23h do ...  :whistle:
Ne volim da me bilo ko prekida dok vezem,mrzim kad mi zvoni mobilni,kad mi zvoni fiksni,kad zvoni sluzbeni ...
Jednostavno volim da sam u tisini,zamisljam vir,brzacic...i za svako mesto vezem po koju...pogledam na sat opa vec je 6 ujutru.Popijem kafu,prezalogajim nesto i pravac posao  :doh:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ovom topicu i normalnim ljudima sad ja moram da kontriram, neko možda treba za koncentraciju mir, tišina... a ja mogu da radim istovremeno i pet poslova ( kvalitetno) , vežem muhe, radi mi radio a i tv, sve to radim u uredu gdje me svako malo cimaju kupci, a telefon stvarno često zvoni, uz put lijevom nogom lijem olovo, desnom radim prepariranje a na monitoru ispred sebe škicam Edwardsa kako to on stručno mota muhu,u drugom prozoru se dopisujem na chatu sa još dva čovjeka,srčem kavu, a često i doručkujem na stolu među papirima, muhama, udicama, perjem, PDV-om i računima. Cheesy Ukratko ja ne mogu raditi jednu stvar, ja ne mogu samo vezati muhe, ne zato što sam ja neki specijalac, nadčovjek i sl. nego što sam vremenom navikao raditi puno stvari odjednom i sad mi se to uvuklo pod kožu. Jedino mjesto gdje sve to nestaje i postoji samo jadna stvar to je voda. Kada sam na vodi onda ne postoji ništa drugo, postojim samo ja, štap, muha i voda. Vjerojatno tamo i "akumuliram" za koncentraciju, za sve ove druge manje i više stresne situacije.I vjerojatno sam sad i toliko u kurcu jer se na vodu ne može otići a da ne gazim preko pet smrznutih pingvina i mrziiiiiim zimuuuuuuuuu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Gogo majstore,i ja sam u sličnoj,možda ne toliko ekstremnoj situaciji,kao i ti.Deca se uglavnom raspište kad sednem i rasklopim sve kutije i povadim sve materijale.Ćerka utrčava,čačka makaze,uzima flašabu,secka najkvalitetnije materijale,iz druge sobe žena urla,mali se usrao,daj kesu za pampers,namotavam marabu jednom rukom,drugom držim maloj glavu dalje od kutija,glasno se dovikujem i poručujem da dolazim sa kesom,motam i dalje...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Eh Zvezdane da su to bar i moje muke, djeca, porodica... al da ti nije lako to ti vjerujem, kad se sjetim kako je naš pokojni otac, mene i brata držao ko malo vode na dlanu, a mi iz jedne bolesti u drugu, a on dobije proliv čim se neko od nas malo zakašlje. Tako to mora biti, neka,to jesu muke al slatke muke i sve te prođu kad ih vidiš kako rastu...Izdrži, a da će ti proletiti taj period uh, biće ti poslije žao kad izlete iz gnijezda ptičice, faliće ti da ti reckaju materijale i sve ostalo što te sada bocka. Drž se druže !

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Stavim stegu na sto u dnevnu sobu, preko naočara gledam TV i Ligu Šampiona, žena zove iz kuhinje, najmanji klinac skače oko mene i čačka perje, dlaku, (skalpovi su najinteresantniji kao i bucktail)...
Ja čak volim da sam u gužvi i društvu, komuniciram sa porodicom i radim korisnu stvar. Ako bi hteo sam da sedim i vezujem nikada ne bih ni vezao nijednu muvu jer nikada nisam "Home Alone".
Alat nosim i sa sobom, na Ribniku vezujem kod Đure u kafani uz kaficu i jutarnje društvo :)

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Eh, vidim da se i drugi snalaze. Meni je cerkica jos uvek mala da joj objasnim da udice i dabing ne sme da redja po tepihu jer to nije za igru tako da vezenje musica ostaje za period 23h -24h kada se ona uspava, a tada sam stvarno umoran pa najcesce nista i ne vezujem. U svakom slucaju bravo za vezace koji uz vezivanje rade jos koji posao (meni je to jos uvek nemoguce) jer je to znak da im je vezivanje postala rutina.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
cerebrum je napisao(la):
Eh, vidim da se i drugi snalaze. Meni je cerkica jos uvek mala da joj objasnim da udice i dabing ne sme da redja po tepihu jer to nije za igru tako da vezenje musica ostaje za period 23h -24h kada se ona uspava, a tada sam stvarno umoran pa najcesce nista i ne vezujem. U svakom slucaju bravo za vezace koji uz vezivanje rade jos koji posao (meni je to jos uvek nemoguce) jer je to znak da im je vezivanje postala rutina.

Moram da otkucam ovu anegdotu!
Dakle moj kum dobi cerkicu, lepo se proslavilo, sve narodski kako treba. Okrecio se stan, zastitili stekeri, promenio stari prljavi namestaj... Prodje neko vreme i mala Dunja poce da se vozi u dubku. Dok je moj kum bezbrizno listao stranice www-a sa slusalicama na usima, na racunaru se pojavi obavestenje - Found new hardware....On se izprva nije obazirao na tu pojavu, misleci da je sistem pri kraju i da je komp poceo sam da pali i gasi usb portove. Nakon ponovljene poruke slicne sadrzine na ekranu, zbunjeno poce da zaviruje oko radnog stola. Imao je sta i da vidi. Cerkica u dubku pored racunara, gleda ga mirno u oci i drzi usb kabl od fotoaparata u ustima :)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
compshop je napisao(la):
cerebrum je napisao(la):

Moram da otkucam ovu anegdotu!
Dakle moj kum dobi cerkicu, lepo se proslavilo, sve narodski kako treba. Okrecio se stan, zastitili stekeri, promenio stari prljavi namestaj... Prodje neko vreme i mala Dunja poce da se vozi u dubku. Dok je moj kum bezbrizno listao stranice www-a sa slusalicama na usima, na racunaru se pojavi obavestenje - Found new hardware....On se izprva nije obazirao na tu pojavu, misleci da je sistem pri kraju i da je komp poceo sam da pali i gasi usb portove. Nakon ponovljene poruke slicne sadrzine na ekranu, zbunjeno poce da zaviruje oko radnog stola. Imao je sta i da vidi. Cerkica u dubku pored racunara, gleda ga mirno u oci i drzi usb kabl od fotoaparata u ustima :)

:D :D :D :D :D :D :D :D :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :D :D :D e svašta

Vrh Dno