Momci,
evo šta je igrica do jaja - igrao sam je pre trideset godina - malo njih je igralo i završilo ovu igru.
Start game
- broj igrača - 20 -30
Tri sata noću - uzbuna.
Oblačiš zimsku uniformu i uzimaš ranac sa jedno 25 kila opreme, dobiješ uz pušku bojevu municiju, RAP i suvu hranu za tri dana - puna ratna oprema. Ranac stavljaš napred jer pozadi ide padobran - pušku na vrat.
Zadatak - Obavljanje ratnih operacija duboko u neprijateljskoj teritoriji.
Iz aviona te izbace u tri lepe pičke materine (Perućica - jedina prašuma u Evropi) po mrklom mraku. Sastanak na koti broj taj i taj - imaš busolu i mapu pa traži - ako nisi pri doskoku nešto polomio.
Suvu hranu za tri dana pojedeš do sutra ujutru (lažu trgovci), vodu za sutra imaš u čuturici, ako si bio pametan da sačuvaš malo - obično nisi. Popij ujutru odmah sve što imaš jer oficir svima prospe vodu i kaže imate je tu i tu - tražite je. Izvor je daleko jedno 30 kilometara u džungli koje moraš da pređeš uz pomoć busole i pod borbenim zadacima. Staviš kamenčić pod jezik, luči se pljuvačka i tako moraš da izdržiš bez vode dok je ne nađeš. Posle desetak petnaest sati bez vode ne razmišljaš racionalno, telo te baš nešto ne sluša lepo - neko počne da halucinira.
Danju se kuvaš na 40, noću smrzavaš na 5 stepeni, visiš na konopcima iznad neke urvine - prva tri dana popiškuješ od zorta - posle kenjaš kreč. Spavaš u blatu, na zemlji - posle deset dana postaješ divlja zver boje i mirisa zemlje. Samo jedan instikt ti je preostao - da preživiš. Svi ostali instikti i čula su tome podređeni. Ne razmišljaš o krvi u čizmama i na rukama od popucalih žuljeva, kožu na dlanovima menjaš jednom nedeljno jer stara ostaje na konopcima. Ispucala koža na licu, ušima - one bole najviše. Sva bol je u glavi - telo isključiš kao TV iz struje i ne reaguješ na te manje povrede.
Nema umivanja, kupanja, pranja zuba, presvlačenja, duvana, piva, kafe... čak ti se i ne diže. Sanjam i osećam miris prženih jaja - nisam ih video osam meseci i što baš njih, a ne nešto drugo, jebem li ga.
Jeo sam sve što gmiže, puzi, trči, leti (ako 'uvatiš), živo, mrtvo, pečeno, kuvano, bljutavo, smrdljivo, ljigavo...od divljih kupina i kačuna (slatka biljka) do poskoka. Boli te kurac za ukus i miris - ako si pametan uzimaj potrebne sastojke iz svega i svačega - preživi. Ima živinki po šumi ali nema pucanja - sve ostalo može - nož, zamke.
Konačno stiže naredba - posle trideset dana - zona kupljenja na koti broj taj. Busolu u ruke i piči jedno dva dana i noć - imaš zadato vreme. Nema nemogu - ti si S(pec) A(ntiter) J(ed) nisi učiteljica.
Misija završena - broj preživelih (koji su izdržali sve) - pet do sedam u vrh glave. Dobra generacija.
Pucačina na kompu, paintball - ne hvala - dosadno. Suvo toplo, stisneš pauzu - kafica, pivce, meze, seks, tuširanje - u jebote - ajd' da nastavim 'de sam stao.
Moji klinci dan i noć na kompu. Pitam ih ujutru u 6 SATI šta bre tolko radite. Kažu sa drugarima igraju igrice - A DELI IH ZID OD STANA. Popizdeo sam i rekao im isto što i ovde.
Momci, koji vam je kurac, jurite pičke, karajte, gluvarite, zezajte se, idite u kafanu, vezujte, pecajte, šetajte, šikajte....U KG ima šest riba na jednog momka - univerzitet - puko akvarijum, a oni zevaju u ekran.
'Ajmo na pecanje.
Uzdravlje vam bilo