japanac je napisao(la):
Lepo je Boki pojasnio odakle toliko clanova u trenutku na topalovic forumu. A lepo su i on, a i ja, i jos neki sugerisali da na tom forumu suma dnevnih postova nastaje zbog insistiranja da se svaka fotka salje u jednom posebnom postu, od cega admin salje dnevno 60% slika i postova. A taj covek nema puno toga da kaze jer je od onih koji su svoj vrhunac odavno dostigli po pitanju svih musicarskih vrlina, i kojima preostaje ili da unovce dupe ili da se izdrkavaju po apsolutisticki uredjenom sopstvenom forumu. Mene boli tuki jer svakog momenta mogu da udjem na taj forum, da ga oborim, da izbrisem ili prepravim imena tema, ali taj forum nikad nece da ima sociolosku pojavu kao org i com. Zajebavam se ja malo da pratim taj forum s tudjih nikova... Zajeb'o sam to odavno. Pratim org, com i biz i libo me racku za ostatak!
Dobro Japi, masa clanova je uglavnom neupucena u to kako forumi funkcionisu pa su "lak plen" za obmanu o broju korisnika. Postovanje tipa jedna slika-jedan post je takodje poznata onima koji nabijaju statistiku, slave brojeve postova, pricaju kako su najbolji, ali sve to prodje vremenom pa uvek kvalitet ispliva na povrsinu. Mada to jurenje broja postova obicno nosi skrivene namere, najcesce da se isprosi neka kinta za reklamu. Kod nas nema te prakse da 15 ljudi cestita izradu jedne musice, od cestitki slaba vajda, daleko je bolja kritika ako ima sta da se kritikuje. Neko to shvati kako treba a neko ne ali ludi su razliciti i razlicito reaguju. Naravno da se pohvali i ono sto zaista treba pohvaliti, ali sve je umereno. Onanisanje na golisave devojcice sa varalicarskim stapovima u rukama su vise stvar za kamiondzije nego za musicarski forum, ali dobro svako ima neko svoje vidjenje. Nekome mozda smeta podjebavanje Zvezda-Partizan, prica o fudbalu i sportovima, sto je odika i org-a i com-a ali meni je to daleko primerenije nego ona pedofilija. Skidanje slika sa neta, linkovi, teme koje nose jedan naslov i jedan video klip su komedija. Ispadne da imas vise hiljada tema koje ne znace ama bas nista. Ali nekome je i to lepo pa ne treba zameriti.
Zato sam i rekao na samom pocetku, radi se o razlicitim pristupima i totalno razlicitim misljenjima kako treba da se uredjuje jedan forum. Zato je mnogo bolje sto ih ima vise a na clanovima je da izaberu sta im vise odgovara. Totalno su razlicita vidjenja foruma iz perspektive clana i admina. Nasa uloga je da usmerimo diskusije i da ih odrzimo u temi, a clanovima je cesto do caskanja, chata, spamovanja... To su sasvim normalne stvari. Neki admini su popustljivi i reaguju samo kad je neko njihov ugrozen, neki se opet trude da od pocetka diskusija tece kako treba. Neki admini odmah prepoznaju "prevaranta" a neki se trude da ga prikriju. Neki admini dozvole da im tirolasi pricaju o musicarenju, pisu knjige i prodaju ih, kriju im slike sa tirolcima, prekrajaju postove, edituju po svojoj volji, ubacuju naslove koji nemaju veze sa originalnim namerama,... ali sve to ide u "rok sluzbe". Sve se prepozna pre ili kasnije.
I sad kad procitam celu ovu temu, mozda je Bahus koji je pokrenuo sasvim u pravu. Mi jesmo snobovi