Dobar dan Snobovi

T Rex

Junior member
Učlanjen(a)
22.08.2011.
Broj reagovanja
0
Ja musicarim, varalicarim i lovim klenove na voce par puta godisnje. S obzirom da se krecem u razlicitim ribolovackim krugovima mogu da potpisem da je najvise snobova medju musicarima. Eventualno mogu da pariraju mladicari. Dokaz ove tvrdnje je da ima najvise rasprave na ovom forumu a na svim ostalim daleko manje. Ovde se najmanje vrednuje tudje misljenje a jako brzo se upucuju reci koje omalovazavaju druge clanove i njihova razmisljanja ako su iole suprotnija od sopstvenog.  :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
T Rex je napisao(la):
... Ovde se najmanje vrednuje tudje misljenje a jako brzo se upucuju reci koje omalovazavaju druge clanove i njihova razmisljanja ako su iole suprotnija od sopstvenog.  :)

i to manje vise, uvek iz istog smera duva vetar  :hammer: zanimljivo

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
T Rex je napisao(la):
Ja musicarim, varalicarim i lovim klenove na voce par puta godisnje. S obzirom da se krecem u razlicitim ribolovackim krugovima mogu da potpisem da je najvise snobova medju musicarima. Eventualno mogu da pariraju mladicari. Dokaz ove tvrdnje je da ima najvise rasprave na ovom forumu a na svim ostalim daleko manje. Ovde se najmanje vrednuje tudje misljenje a jako brzo se upucuju reci koje omalovazavaju druge clanove i njihova razmisljanja ako su iole suprotnija od sopstvenog.  :)

A vidis ja ne volim kad se prica neargumentovano. Navodis forum kao merilo a ne zapitas se koliko ima u fleksibilnosti moderatora da puste da se neka diskusija "rasplamsa". Na pojedinim varalicarskim forumima ne mozes da vidis "rasprave" jer ih seku u korenu iz samo njima znanih interesa. I samo glup covek moze da ima nesto protiv kvalitetne diskusije pa makar ona bila i maksimalno ostra. Umesto da nauci nesto on razmislja o tome kako diskusija izgleda. Zar nije vazan cilj i neko saznanje? Jok, najbolji su forumi gde neko nesto kaze a ostali klimaju glavama i vicu "bravo majstore", "ziveli", caste druge picem u virtuelnim kafanama sa interneta,  kucaju se kriglama piva, komentarisu svaku musicu koja se postavi recima "to care"... Bas su do jaja takvi forumi :D

Brate kad neko nesto lupi ja cu da reagujem i da mu se suprodstavim maksimalno argumentima. Imao si skoro primer ovde gde neki clanovi ubedjuju druge da je pletenica odlcna zastita od stucijih zuba. Pa koliko bi licemerno bilo da cutim o necemu za sta znam da nema veze sa zivotom pa cak i zdravom logikom. Onda isti takvi glume mucenike u diskusiji, pocinju da se vade a ja reagujem  kako kaze ona narodna: "Ne kara majka Muju sto se kocka, nego sto se vadi" :D

Ocigledno i ti ne razumes znacenje reci "snob".

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:D kako kad, nekada SEVERNJAK a nekada JUGO  :hammer:

eh ti snobovi  :nowink: c c c c c c c

u svakom elitnom sportu ili bilo cemu sto se u siroj javnosti smatra elitnim ima i snobova...onih koji glume neko "plemstvo"

mene baš zabole ko' je snob i ko' nije... ne želim se družiti sa onima koji gledaju samo kako koga da iskoriste, licemerni su, igraju neku finocu a zabadaju ti noz u leđa...

Boki jesi vala oštar ali ti bar kažeš u facu šta misliš... ja to cenim iako mi se ne dopada taj tvoj ton. Argumentiraš ti sve nekim logičnim redom i to je za pohvalu. Imaš vidim i vremena da se u sve detaljno udubiš koliko ti je u moći. Posledično ti ide na živce površnost kod naših argumenata i to je sasvim logično. Ipak, nije lepo da se sagovorniku/cima obratiš na takav način da se čovek oseča napadnutim/uvređenim/poniženim...

...i sada ako me zamoliš da ti navedem sva mesta gde si se ti tako drugima obraćao moram ti odmah napisati da nemam vremena za to niti mi se da  :blush:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
1.Lov pastrmke je produktivniji varalicom
2.Lov klena je produktivniji varalicom,da ne pominjem zive mamce
3.Lov bucova je produktivniji varalicom
4.Lov stuke je produktivniji varalicom
......nema svrhe nabrajati vise.

Po cemu je onda musicarenje toliko uzvisenije bilo koje druge vrste ribolova?!

Ovde se cela prica FF vs SVE OSTALO ustvari svodi na stvar ukusa i nista vise.

A sto se tice snobova ... pa ima poprilican broj FF "kolega" koje bih bez razmisljanja strpao u taj kos.Osetno vise nego kolega koji se bave ostalim nacinima sportskog ribolova.

p.s. Sad cu lepo da nabavim feeder komplet,da se zavucem negde gde nema nikog i da se odmorim ko covek  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Seb ti bar znas, dugo si na forumima, da nikad nikoga nisam uvredio dok on nije mene. To uopste nije moj stil. Niti sam ikada normalnog clana, korisnika, musicara pokusao da "spustim". E ali ono sto ja radim, a vama ocigledno samo taj deo zapdne u oko, ne zaboravljam lako. Budi covek, kazi pogresio sam ako negde lupis i nema nikakvih problema. Ja bez problema javno priznam kad pogresim, nemam ama bas nikakav problem sa tim. A ako nastavis po starom onda treba i da ocekujes konstantnu reakciju na svako lupetanje naredno. Naravno ovde ne mislim na tebe valjda ti je jasno. Ako neki debil dodje i kaze kako je pletenica odlicna za stuku a posle ispravke koja je obicno argumentovana nastavi da tera isto i jos bude bezobrazan pa ne gleda gde udara (poput onih sramotnih i odvratnih prozivanja Daneta i Ljube), onda cu sve svoje potencijale usmeriti da ga raskrinkam pred svima da je deklarisani debil. Mozda drugima smeta, mozda i tebi smeta, mozda i ostalim moderatorima smeta, nema frke imate dugme za ban pa ga upotrebite. Ja i tu opciju prihvatam. Ali totalno je bezveze racunati da cu ja da promenim nesto. Ako svi imamo zajednicki cilj da saznamo sto vise o sportu-hobiju koji nas vezuje ne mozes da racunas da svi idemo po nekom sablonu. Ili da glumimo gej paradu pa da svi u diskusiji budemo fini i na note. Brate to nije moj stil i bilo bi licemerno da se prikazujem onakvim kakav nisam. Da sam hteo svima da se svidjam i da budu zaljubljeni u ono sto pisem, naravno da bih pisao drugacije. Ali koliko je to posteno?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Boki sve ovo sto si napisao je istina.
Treba da se debatira i neslazemo  sa necim sto mislimo da je krivo.
Ipak, meni je ružno nekoga nazivati javno debilom. Radije ču mu to reči u četiri oka ako baš imam potrebu za time. Zašto, zato što se ovako na forumu samo raspiri vatra i sve ode u nekom (meni se čini) destruktivnom smeru.
Takvi konflikti nisu potrebni da bi se raspravljalo i neslagalo...ili, pak mi smo takav narod da ne znamo drugačije  :doh: :hammer:
Ja mislim da je ipak moguče biti oštar i neslagati se sa nekim i bez nazivanja nekoga budalom, debilom, lažovom itd.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Moram da ti ponovim, nisam nikoga nazvao debilom a da to svojim ponasanjem i prozivanjem nije debeeeelo zasluzio. Takav status kod mene ima jako malo ljudi 2-3 i oni su dokazani visestruko bez obzira sto se debelo prikrivaju. A i sto bih u cetiri oka nekome pricao da je debil kad taj isti nije prozivao u cetiri oka vec javno.

Hajde pogledaj u ovom topicu sta je sasats zasluzio sa moje strane posle onih bezobrazluka koje je napisao? Jesam li mu odgovorio na isti nacin? Nisam brate i necu, pre svega jer nisam nevaspitan da se spustam na taj prostacki nivo konverzacije. I brate da se ne lazemo, ako si budala vise puta onda si budala, ako si lazov vise puta onda si lazov, ako si debil vise puta onda si stvarno debil. Zasto imamo potrebu da proste stvari izvrcemo i ne zovemo ih pravim imenima?

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ja sam od momenta "navlačenja" na mušičarenje batalio sve tehnike,a pecao sam na sve i svašta(i dozvoljeno i ne baš tako).
Za mene je mušičarenje vrhunac ribolova,ali ne umem da objasnim zašto je tako ,možda se više ribe hvata na druge metode,ali meni je ovo super.
Lipljena je lakše uhvatiti na drvce nego na mahač,pastrmku na varku i ostale metode.
Ja više ne idem na pecanje zbog ulova već zbog druženja ,opuštanja i kojekakvih drugih gluposti.
Opet ne smatram sebe ni kolege oko sebe snobovima.
Mislim da je ovaj vid ribolova spakovan u snobovski a njegovi učesnici u snobove najviše zbog same istorije ovog sporta i onih koji su predstavljani u njemu(kojekakvi kraljevi,prinčevi i ostali)za koje je ovaj način relaksacije bio više nobl nego stvarna potreba.
Pa i sada svuda u svetu važi mišljenje da je mušičarenje nešto rezervisano za gornje slojeve i da tu mi obični nemamo šta da tražimo.
Ima možda snobova među nama ,ali ih ima u svim sferama života ,šta reći za lekare,bizmismene ili ostale koji po meni samo glume snobove.

[/quote]

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ne sečam sa više svih tih debata kako je krenulo i ne da mi se sada proveravati ali "ako" neko tvrdi nešto pogrešno kao ispravnm a toga nije svestan on nije lažov nego krivo naučen. Ne mora ga se nazvati lažovom. Nema potreba za vatrenim odgovorima i nazivanjem dotičnog neznalicom ili kako god.

Uvek su dve strane. Svaka misli da je u pravu. Što ne bi debatirali argumentima bez da se odmah nekoga vređa.
Ovo važi za sve nas...ako me je neko uvredio, zašto da mu vraćam uvredu za uvredu kada to ne vodi u opće dobro. Ko prvi vređa več je dobio "plaču" jer se je sam več oblatio arogantnošću ili kakvom drugom osobinom.

Snobovi - baš tako, gde god je neki priukus "elitnoga" ima i snobova, uvek ih je bilo i biti će...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sebastian je napisao(la):
Ne sečam sa više svih tih debata kako je krenulo i ne da mi se sada proveravati ali "ako" neko tvrdi nešto pogrešno kao ispravnm a toga nije svestan on nije lažov nego krivo naučen. Ne mora ga se nazvati lažovom. Nema potreba za vatrenim odgovorima i nazivanjem dotičnog neznalicom ili kako god.

Jbg. Seb sad mi inputiras nesto sto nikad u zivotu radio nisam, nikada ne zovem lazovom, debilom ili budalom nekoga ko je pogresno naucen. Uvek prvo pokusam da objasnim kako i zasto nije u pravu (naravno ako znam). Ali ako neko glumata facu, prica gluposti a pri tom neodmereno reaguje na ispravljanje tih gluposti, onda je svakako u mojim ocima odlicna podloga za lepljenje takvih epiteta.

pedja babuska

Newbie
Učlanjen(a)
13.08.2012.
Broj reagovanja
0
simpson odakle ti snaga  za vetrenjace brate mili,ovde vecina mladi pocetnici,cuj sport musca :D :D brdo klipana koji do pre 10 godina nisu culi za flyrod alo brate gubis vreme sa diletantima..bat tumbs ap za volju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
simpson H je napisao(la):
Jbg. Seb sad mi inputiras nesto sto nikad u zivotu radio nisam, nikada ne zovem lazovom, debilom ili budalom nekoga ko je pogresno naucen. Uvek prvo pokusam da objasnim kako i zasto nije u pravu (naravno ako znam). Ali ako neko glumata facu, prica gluposti a pri tom neodmereno reaguje na ispravljanje tih gluposti, onda je svakako u mojim ocima odlicna podloga za lepljenje takvih epiteta.

ako sam pogresio Boki, onda ti se javno ispričavam, možda sam učinio nekakav propust i krivo pokapirao sve...u tom slučaju ti se izvinjavam.

@pedja babuska, ne znam kome se obraćam jer se niste ni predstavili i več vaš prvi post je započeo teškim tonom "nemaš ti pojma..."  i tako nekako svih ostalih 12 poruka: http://www.musicarenje.org/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=1968
Tako se čovek pita sa kojim ciljem ovaj čovjek učestuje u raspravama na forumu. Evo, mene zanima sa kojom namerom ste se prjavili na ovaj forum? Jesu li vaše namere da provocirate i da se tako zabavite ili ima i neku konstruktivnu svrhu? Hvala!

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Nikako nema potrebe da se debata prekine ,po najmanje da se bilo ko banuje ova stranica se i onako zove ,,spanska musica,,tupljenje i filozofiranje pa neka tako i ostane.Cenim i postujem vase misljenje ,nemam nameru da vas prozivam,naravno zelja mi je da se sto vise ukljucite u diskusiju,verovatno i generalno gledano da u svima nama lezi doza snobizma,samo se razlicito manifestuje kod pojedinaca naravno tu ukljucujem i samoga sebe.Ako se pazljivo procita svaki post nacice se sve navedeno kao i u definiciji o SNOBIZMU.

Vrh Dno