Dobar dan Snobovi

pedja babuska

Newbie
Učlanjen(a)
13.08.2012.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
100 ljudi 100 ćudi...i opet svako ima neku svoju priču i razloge šta i zašto tako reagujemo ili ne  :blush:

Lično uvek pročavrljam sa svakim na vodi ako je taj raspoložen. Dal' nosi "SciFi" opremu na sebi ili tek čizme dodupetare i neki no-name štap. Baš sam pre par dana na vodi sreo baš različite mušičare. Prvi su bili opremljeni orvisovim štapovima i danielssonovim čekrcima i slično, na sebi su imali svaki po nešto ili sve od simssa...druga dva koja sam sreo čizme dodupetare i neke stare i meni ne poznate i čudne motke, jedan je imao neki plavi prsluk ni nalik mušičarskom ali svi mi smo mušičarili taj dan na vodi. Prvi u super opremi su bili mnogo kulturni i odmah su bili za priču, ova dva druga niti ne baš, samo su gunđali što ništa ne uloviše i samo ih je zanimalo na šta ja lovim kada vadim ribe, naiđoh još ne jadnog više manje u greys opremi isto sav za razgovor... 100 ljudi 100 ćudi. A ja, ja sam bio najsmešnije opremljen,  :hammer:  jeftina mušićarska odeća a pribor skup da peku uši  :hammer:  :D

samo ti u grejsu i pricaju inace a oni simsovci bagra najveca :D :D :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
Milanče je napisao(la):
E Pero odsad ti se ni ja ne javljam samo da te iznerviram :) Ja budala i iz vode izađem, priđem, popričam,... :doh:

...i pregazis Drinu i Ivankov vir i to niz vodu da bi se upoznali....Profesor je profesor :tbumb: :tbumb: :yeswink: :bye:

Ma nije tesko biti fin.. :)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
E moj Protiću,
pa to je i najteže,
biti fin je veoma veoma teško,u stvari to je neko moje mišljenje čitajući neke od ovih postova i gledajući oko sebe. 
Biti govno od čoveka je najlakše ,valjda ih zato i ima toliko,mada ja opet imam neku sreću da od svih snobova iz ove sekte poznajem i družim se samo sa finim ljudima,da ih ne nabrajam  :bleh: .
i drago mi je da za te i takve ljude mogu da kažem da su mi kolege,prijatelji ili poznanici i da mogu i da sednem ,pojedem ,popijem (što kaže Radovan III) sa njima.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
druzenje sa grobarima treba da se zasluzi......

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
381
Pero cim ti Milance ne otpozdravi, samo mu dobaci: A ti na pecanje...a? E pa srecno ti bilo... :hammer:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
simpson H je napisao(la):
Snobizam je ljudska osobina i uglavnom nema veze sa vrstom pecanja, hobija ili posla. Ti sto karaktrisu musicare kao snobove bolje bi bilo da malo prouce literaturu i saznaju prvo definiciju i tumacenje reci snob.
Sve u svemu musicari svojom zeljom da privuku sto vise ljudi ovom hobiju, nalaze se svetlosnim godinama daleko od snobizma koji se inace vezuje za uske krugove ljudi koji tesko prihvataju druge.
Simpson nesto pametno napisao....sta se ovo desava :bleh:
twilight-zone.jpg

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Сноб је особа која људе априорно сматра инфериорним у односу на себе из широког спектра разлога, као што су претпостављени интелект, богатство, образовање, порекло, или слично. За ту врсту особа у српском језику се употребљавају изрази покондирена тиква или скоројевићи, у идентичном значењу као и израз сноб.Izvor*Vikipedija*

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Snobizam je osobina pojedinca, pa se nikako ne može generalizovati za neograničeno veliku grupu. Ali možda se može tvrditi da pripadnici neke grupe ljudi češće ispoljavaju neku osobinu od drugih, recimo kao kad kažeš da su Ruskinje najčešće plavuše.

Čitajući definiciju koju je postovao Bahus, stičem utisak da među mušičarima ima više snobova nego među pripadnicima drugih ribolovaca. Znam konkretne mušičare koji recimo plovkaroše ili varaličare posmatraju kao nekoga inferiornog u odnosu na sebe, pa takve ljude po ovoj definiciji mogu da smatram za snobove.

A pošto takve ljude procentualno češće viđam među među mušičarima, mogu da zaključim  - bar na osnovu posmatranog uzorka - da među mušičarima ima više snobova nego među drugima.

p.s. Nemoj neko odmah da se uvredi, već neka pažljivo čita napisano: to može da znači da su npr. 10% mušičara snobovi, a 5% varaličara, što opet čini da su 90% mušiča NEsnobovi.  :-*

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Ma čemu bre definicija snoba? Sve sam se nešto zbunio.
Lepo se izraziš "budala" umesto "snob" i savršeno se razumemo.
Pa onda i tema treba da glasi "Daobar dan Budale".
I tako...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Nemaš si ti pojma..  :D

Među, recimo, štukarošima kederašima imaš jako puno budala, ali zato jako malo snobova.  :bleh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Goci je napisao(la):
Među, recimo, štukarošima kederašima imaš jako puno budala, ali zato jako malo snobova.  :bleh:

mogu li da izvedem zakljucak iz napisanog da si ti snob ? :D
ako je definicija da je osoba koja smatra druge tehnike ribolova inferiornim u odnosu na musicarenje snob , onda sam ja snob  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
to simpsone  :tbumb: sad si me ugasio  :doh: uh sta sad da ti odgovorim ??  :D

da naravno da svi znaju i ja to uopste ne krijem i ponovicu .
za mene je musicarenje kao nacin ribolova toliko iznad ostalih tehnika da je nemerljivo .
ako sam ja snob zbog toga sto tako mislim uopste nemam problem sa tim  :yeswink:

Vrh Dno