Danica Extended

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Da li ste probali ovu metodu i da li ste koristili ovakve mušice...ja na ribama nisam za sada...jučer navečer sam prvi put probao to da uradim...nemam baš tako fini dubbing ali nabavit ču...tj. imam nešto zeca pa sam od belog zeke sa malo mešavine prljavo bele uradio ovakvo telo. Evo sat vremena ga več gnjavim, stiskam, gužvam, potapam u vodu a on je još uvek kao i kada je bio završen...ima plovnost odličnu, izdržljiv je a i izgleda super...No, ovaj moj i ne baš jer mi je to prvi put i tek za probu....nemam idealno šilo pa sam na debljoj igli radio.

Za one koji nisu to radili evo ovde ima sbs kako se to originalno radi http://www.ffinternet.com/html/flytying_dries_danica.htm

Slikano  je posle torture  :)

Prilozi

• abdomen.jpg
    abdomen.jpg
    88,7 KB · Pregleda: 276

rakun

Junior member
Učlanjen(a)
03.06.2008.
Broj reagovanja
0
Super izgleda.  :tbumb: Neznam koliko je čvrsta ta mala tubica što se dobije. Koje si ljepilo koristio?
I ja sam se danas pravio istu muhu samo na drugi način ali ću i ovo da isprobam. Ako stignem sutra je pofotkam pa postavim. Što se lovnosti tiče ja sam na nju dobro prolazio doduše u revirima i imao par velikih riba na nju, na divljoj vodi je još nisam probao.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Morala bi biti jednako lovna i na divljim vodama jer ako je na vodi velika majska riba je mora pokupiti...
Koristio sam univerzalni prozirni silikon tekasil a prodaje se u tubicama kao i majoneza  :)
Vec sam gore napisao koliko je cvrsto to telesce...strasno izdrzljivom, mnogo bolje od foama ili sunđera kako rad npr. Edwards na svom videu. Iztezao sam je, gnjavio, potapao, gužvao i ovek se vrati u prvobitni oblike, namučio sam se da je uništim rukama i na kraju sam je iseckao  :D a sada sam uradio drugu i probat ču je staviti na udicu samo razmišljam na koji način da je navežem, znam više načina pa se mislim koji ču... Glavno je da je dubbing fini i bez onih dužih oštrih dlačica nego baš fini, recimo nešto kao sama poddlaka...pogledat ču da nabavim svetlo maslinasti i svetlo-nežno žuti dubbing...bele mogu da radim od čiste poddlake zeca.

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
Koristio sam univerzalni prozirni silikon tekasil a prodaje se u tubicama kao i majoneza

jel mozes reci koji tocno.(binson,uhu i sl.)
vec neko vrjeme pokusavam ovo raditi al nemam adekvatno ljepilo.(sa oho ljepilo je teska muka :doh:)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ja sam pronasao kod mene u Merkuru u tubici neutralni silikon (silikonski univerzalni lepak). Radi se o "TEKASIL-u Neutral profi" od 60ml. To ćeš pronaći na mestima gde se prodaju lakovi, lepkovi, boje i silikoni.

rakun

Junior member
Učlanjen(a)
03.06.2008.
Broj reagovanja
0
fotka nije bas najbolja.
Pokušao sam i ja da napravim koju tubicu ali sa uhu ljepilom i ispale su prekrute, iako su plovne mislim da će to zasmetati kačenju ribe. Morat cu ipak nabaviti silikon. . .

Prilozi

• scan0001.jpg
    scan0001.jpg
    53,7 KB · Pregleda: 247

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Extended samo od foama bez kepkova je isto super ali evo ja sam sada u ovoj fazi, zanima me kako če se mi pokazati u praksi ove sa silikonskim premazom.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Ja do večeras nisam ni pokušavao da pravim ova tela o kojima je sebastian pisao. Zamišljao sam da se teže prave, jedino što mi je bilo teško je čekanje da se silikon stegne.

Evo prvog pokušaja, jeste da nije danica ali je telo napravljeno po tom receptu.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Evo jedne u skladu sa temom.

Telo je od mešavine dabinga ulepljeno silikonom na igli, grudi i noge od mešane crne i narandžasto-žućkaste srneće dlake i sve to na udici veličine 8

Prilozi

• Majska buba.jpg
    Majska buba.jpg
    149,5 KB · Pregleda: 223
Vrh Dno