Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Zvezdane mislim da će ti trebati ovo
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=911.msg10655#msg10655
za te štuke!
Pogledaj P.M. ;)

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
jos juce sam se neplanirano zaputio na garasko jezero sa drustvom. Otvorili su 3 satora , poneli hladno pivo, stavili pasulj da se kuva, zabacili dubince a ja sa musicom u vodu (i pored toga sto sam obecao da necu pecati na toj vodi). Klena nema na vidiku a ni stuka nece da pojuri kedera . Babuska i saran se mreste pa sam celo jutro proveo u rasomonisanju.  Stap sam sklopio, obukao sam cizme i uzeo kameru. Zadovoljio sam dusu kao da sam izvadio tonu ribe. Celi zaliv je pokriven gustom vrbovom sumom. Ili je bolje reci prasumom. Riba se u velikim jatima provlaci kroz rastinje, uz pracakanje i parade. U ljubavnom zanosu poneki komad izleti skoro na obalu. Sve se to desava oko mene, ne po prvi put ali ja sam uvek odusevljen. Riba me u tom zbunju verovatno vidi kao drvo pa sam mogao nesmetano da prisustvujem mrestu. Sta dalje reci, prizor je svakako fenomenalan.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Opet sam mušičario na stajaćim, nizijskim vodama. Mogao sam da biram gde ću i izabrao sam najbolje. Izbegao sam Visočicu, Temsku, Moravicu...koje su danas prorešetane silnim varalicama, nimfama i suvim muvama i izgažene tako da će im se celo dno okrenuti. Izbegao sam i pijane izletnike, kvazi-ribolovce, publiku, gužvu... Niko nije došao na prvomajski izlet na smrdljive bare. Ja volim mir i uživam u kanonima žaba i slavuja. Nikako mi se ne bi dopalo da čujem muziku iz otvorenog automobila i kreštanje pijanih džibera. Mir, mir, mir...potpuni mir. Čak je i voda na bari mirna. Sve je mirno, ali krupne bodorke i crvenperke nisu. Ogromna jata su na samoj površini i kupe bubice i semenke topole...
Odlično sam se proveo. Bodorke nisam slikao, jer nisam imao primerke od preko 20 cm, ali ove lepotice su morale biti zabeležene:
main.php

main.php

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Gledam ove Mixove slike i prisecam se jata krupnih protfisa,sitniji na povrsini a babaroge ispod njih.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Evo i mog prvog upisa ove godine. Naravno moja ljubimica, zahtevna i predivna konkubina, jedna jedina Visocica. Danas nije bila izdasna. Nisam se nesto ni napinjao ko blesav. Probao sam na par virova, vozio nimfe i mucak. Na kraju sam sumrak docekao na cuvenom Zelenom viru i nadao se da vidim barem jedno javljanje na povrsini. Nije bilo nijednog jedinog  :'( Rojilo se veliko nista. Nema ni veze, bitno mi je da sam je posetioa riba ce biti sigurno u skorije vreme!

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Evo da se i ja upisem. Prvi moj musicarski ulov u Kraljevu na Ibru. Doduse sitan klen ali bice dana...  :-X.Zamalo da zaboravim najbitniju stvar, dobio sam ga na red tag-a kog sam sam vezao :smoke:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Prvi klen na musicu je pao danas na vesticu koju sam sam vezao a kasnije jos jedan na bambulu.
Izgleda da je danas dobar dan za upisivanje prvih klenova :hammer:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Mix, kod tebe je renesansa. Poceo si slikati zive ribe, vodis pokret za zastitu voda, pametno savjetujes, odgajas, preodgajas... Lijepo (bez ironije). :tbumb: Ali ne moras se tako 'grubo' potpisivati na svaku sliku. Nece to nitko 'ukrasti' ni pomisliti da si nekom zdipio. Fino, opusteno, ne nose se slike u cuvarici. I samo stisnes razmak da se ne zalijepe. 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
alp je napisao(la):
Mix, kod tebe je renesansa. Poceo si slikati zive ribe, vodis pokret za zastitu voda, pametno savjetujes, odgajas, preodgajas... Lijepo (bez ironije). :tbumb: Ali ne moras se tako 'grubo' potpisivati na svaku sliku. Nece to nitko 'ukrasti' ni pomisliti da si nekom zdipio. Fino, opusteno, ne nose se slike u cuvarici. I samo stisnes razmak da se ne zalijepe. 
Eh, dragi Alp, oduvek sam ja i ljubitelj i neprijatelj riba. Duga je to priča, za neku drugu temu.
A ovi potpisi su mi ostali kao navika iz vremena kada sam bio popularni DeeJay na radiju. Obavezno bih provukao poneki jingle kroz svoj mix, kako bi slušaoci u svakom trenutku bili svesni ko je iza mix pulta i Technics gramofona. Možda bi trebalo da uradim neki lepi grb-watermark, da ovi potpisi ne budu tako grubi...
Op, odosmo u totalni OFF. Nije strašno, ovo je najjača tema, koja nikada ne može ispasti "sa koloseka". Već danas će neko mušičariti i popuniti je kako treba. EVo, ja nemam pametnija posla. Lep je dan, ispred kuće mi je auto pun gasa, reke su se izbistrile, a i period za barsko mušičarenje je sada u zenitu. Sada se suočavam sa novim problemom- ne znam kuda :doh:! Crvenperke i bodorke su na površini, klenovi su počeli da jedu "bambule", pastrmke su poludele, a mene muči kutija puna strimera veličine 3/0 sa prikačenim toothy critterom. :-\ :-\ :-\ ??? ??? :-\ :-\

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Danas sam krstio moj novi štap (ciljano samo štuka), evo prve njegove štuke na dugog belog strimera kojega sam radio za mladicu. Bilo je jos desetak takvih i posle sam ih zaobilazio u sirokom luku trazeci vecu. Jednom varalicaru jedna stuja od oko 7-9kg pokidala strunu i odnela rapalu 15cm. Ja konacno nđoh jednu lepu štuku od oko 3-4kg, prvi zabac uspešan, vođenje idealno, ona se približi, moj strimer pustim da propada i blagop ga cuknem i opet tone, štuja samo zoom i am...borba fantastična, privlačim je meredovu i iznenadno poče mlatiti glavom i otkači se...ja proživljavam lagani živ. slom i polako sednem da se smirim i dođem sebi. Još malo sam kao nešto probavao ali nije to više bilo to i odlučio sam doči kući da jedem i da se smirim ko čovek pa onda opet na štuje, možda ako mi se bude dalo gnjaviti sa šaranom možda i njega probam. Imam želju još baremjednu jezersku pajku da bocnem tamo predveče, bomo videli  :blush:
main.php

Važno da sam ja krstio novi štap sa dosta lepih štukica i ako ništa dobrooo je osetio jednu malo ozbiljniju. Sve na jednog tog belo strimera sa crvenom glavom.
evo na brzaka sam slikao tog strimera, jos uvek je mokar i oseti se na stuke  8)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Bravo Seb lepa ti je ova Greysova kuma štuka, jedino joj malo fali repnog peraja, izgleda da tu ima i nekih big mama štuka :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
fala 100ka, evo poslepodne sam opet ganjao stuke mojim greysom. Bilo je jos par takvih slicnih ko ta prva i zadnja je bila najveca...ravno 60cm (taman mera) :D. Pala je na velikog Snappy Poodle sa crnim leđima i srebrnim stomakom.
main.php

Ali, ode i ta nazad u zelene dubine da preganja sitnu ribu. Onoj gore ne fali nista na repu samo tako je ispalo.
Ali jednu sam ulovio koja ima svezu ranu od mame stuje. Nisam ih sve slikao, samo ovu prvu i ovu zadnju najvecu, ovu ranjenu samo za evidenciju da imamo grdosije koje jedu ovakve stukice. Danas sam video jednu stvarno ogromnu preko metar ali ja nisam imao nikakvih šansi, em je bila u zoni rezervata koji je još uvek pod datumom lovostaja i u granju ispod silnih krošnji  :blush: No evo i te ranjene.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ja sam bio na Nišavi ali bez štapa. Posmatrao sam vodu, insekte i ribe i u pravom ambijentu kovao planove. I to je mušičarenje, predigra. ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Mixmaster je napisao(la):
Ja sam bio na Nišavi ali bez štapa. Posmatrao sam vodu, insekte i ribe i u pravom ambijentu kovao planove. I to je mušičarenje, predigra. ;)

Ja tako često "mušičarim", mnogo više tako nego sa štapom  :D ... istina ima i to čari. Dovoljno mi je da sam pored vode i da vidim ribe. Jučer sam baš bio na jednom izletu i posetio usput izvor reke ljubljanice. Voda predivna smaragdno zelena. Od riba tu i tamo nešto sitnih potočnih pajki i lipaca. Vrlo malo ali mnogo lepo je.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno