Danas sam mušičario manje od 5 minuta i uhvatio 3 pastrmkice. U čemu je naime štos?
Ja i ćale smo krenuli rano ujutru na Nišavu da varaličarimo pastrmke, ali sam ja stavio i mušičarca da ako bude bistra voda probam i na muvu. Ipak, kod Sićeva smo videli da je Nišava velika i mutnjikava, pa smo okrenuli kola ka zapadu i novim auto-putem (iz pravca Svrljiga) stigli do starog auto-puta (Skoplje-Bg), pa spičili na Moravicu. Plan je bio da Fika upeca svoju prvu potočaru na mušičarca. Ja nisam pecao (jer nemamo 2 štapa), ali sam išao pored njega i u maniru iskusnog nimfaroša (sa skoro 20 sati nimfarenja u životu

) davao mu savete.
Prvih 15 munuta nije se upisao, pa sam reko "Daj štap da ti pokažem". 5 zabačaja u jedan vir i 3 pastrmke. Tako se to radi, ajd sad ti. Odmah je uhvatio!!

Šta znači savet iskusnog kolege i demonstracija na licu mesta!
Pecali smo do pola 2 i Fika je uspeo da uhvati ukupno 7 riba dugih 15-30 cm. Zanimljivo, i ja sam na svom debiju uhvatio toliko, a još zanimljivije je da je svoju prvu uhvatio na istom mestu gde i ja svoju prvu pre 2 nedelje. Šta ti je genetika...