Zašto kad neki ribolovac napiše neki dobar savet, 90% ostalih ribolovaca prvo pomisle da se reklamira ili hvali? Hej, pa valjda ste i vi mušičari, ljudi koji su iznad toga. Ja jeste da se hvalim, ali ne bavim se prodajom svog mušičarskog iskustva. Ja nisam prevarant, koji uvaljuje šaniranu i švercovanu robu, kao ni svoje muve. O kakvoj reklami je reč? Ja sam ubeđen da živim u materijalnom blagostanju i imam tu privilegiju da mogu da mušičarim od početka do kraja života. Reklama?! ??? Pa ja sam poslednji čovek kome je potrebna reklama! Dok mušičarim na bilo kojoj reci (a to radim svaki lep dan, po ceo dan) ne volim da mi bilo ko priđe na 100 m, niti da mi zazvoni telefon. Šta bih ja mogao da reklamiram, osim klenova, pastrmki, štuka, bucova, mrena, skobalja, somova, lipljena, crvenperki, bodorki, karaša, grgeča, sunčanica, potočnih mrena, šarana i beovica iz svoje torbe? Ne prodajem muve, a ako nekom nabavim bilo šta od materijala ili pribora, neka to smatra drugarskom uslugom.
A sad malo o žici, koja nikad neće iskidati ni najtanji predvez, zato što se jednostavno može saviti i zariti u telo muve. Možda ja to nisam uradio na prvoj muvi i zato hvala Milančetu za primedbu. Znam da oni koji imaju razne bead head glave, koje su naručivali iz dalekih zemalja i skupo plaćali moraju i da ih troše, ali znam da će kada ih potroše, zavrnuti neku žicu baš kao što sam i ja uradio. To će biti mnogo lakše nego da kupuju najskuplji deo muve ikad-tungsten glave, a i ribe neće primetiti nikakvu razliku. SVe se plašim da će posle ovoga neko motati telo od žice, a naručivati bead head iste boje. Biće i toga, ali kod mene ne. Poklanjam kolekciju metalnih glava u raznim veličinama svakome ko predamnom ulovi pet potočnih pastrmki u Nišavi za jedan dan. :lol:
P.S. Uskoro stiže step by step. Čekam profi fotografa, Lakija.