Da li je opravdano koristiti plovna sredstva za mušičarenje

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Drugari juče sam izašao na vodu posle hiljadu godina . Otišo sam da pecam na Brestovačko jezero . Poneo sam čamac i pecao iz njega ! Po dolasku kontrole imao sam raspravu oko toga zašto je ovakav način pecanja zabranjen za mušičarenje ! Ako je neki način ribolova sportski i fer onda je to ovaj način ! Čuvar mi je rekao da je zabranjen i ribolov iz dubka ! Interesuje me vaše mišljenje o tom problemu !  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jedini razlog zasto bi bio zabranjen ribolov iz camca i ostalih plovnih sredstava je zato sto cuvari teze mogu da kontrolisu ribolovca.u smislo dali lovi na dozvoljene ili ne dozvoljene nacine....mozda nisam u pravu??

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Drugarche pa trebalo bi i čuvari da imaju čamce da bi mogli svakom ribolovcu da priđu . A kako je na zapadu ovakav vid ribolova dozvoljen , to kazem jer orvis napr. prodaje dubak za mušičarenje .

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
mozda su oni manje lopuze od nas , pa ne kradu ribu  ???  :D :D :doh:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Taj čuvar je imbecil, a onaj ko je napisao taj propis je još veći.
Pitam se šta li je sledeće na redu...
Možda zabrane i ribarske čizme i kombinezone, jer Bože moj, gde će on da zagazi da prekontroliše ulov i način lova.
U zemlji u kojoj haraju trovači, mrežaroši, dinamitaši... zabranjeno mušičarenje iz dubka ?!?  :toalet:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
u Hrvatskoj na jezeru Borovik je također zabranjen ribolov iz čamca. Zašto, nemam pojma. Barem nije pisano da je zabranjeno gaženje.

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Neki tupavi zakoni koji nichemu ne služe !  !!! :( A zahvaljujući tom jezeru sam i počeo da mušičarim !!

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Mogu da razumem da je zabranjen ribolov iz čamca sa pogonom na benzin, ali čamac sa elektromotorom, čamac na vesla, dubak- to nikako.
Pogotovo u Srbiji, pošto su nam reke i jezera toliko očuvane i čiste da bi ih čamac sigurno isprljao.  ::)

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
u Hrvatskoj na jezeru Borovik je također zabranjen ribolov iz čamca. Zašto, nemam pojma. Barem nije pisano da je zabranjeno gaženje.

zabranjen je jer je bio pokolj dok je bio dopusten ribolov iz camca,sad je kontrola redovita i kriteriji na maximumu,opet ima crnih ovaca i ribokradje al nebo zemlja nego prije 10 godina.
ljudi love uredno sarane preko 20 kg i bassevi ispod 50 cm su postali mali!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
jedini razlog zasto bi bio zabranjen ribolov iz camca i ostalih plovnih sredstava je zato sto cuvari teze mogu da kontrolisu ribolovca.u smislo dali lovi na dozvoljene ili ne dozvoljene nacine....mozda nisam u pravu??

Jesi

MM je napisao(la):
Taj čuvar je imbecil, a onaj ko je napisao taj propis je još veći.

:tbumb:

MM je napisao(la):
Mogu da razumem da je zabranjen ribolov iz čamca sa pogonom na benzin, ali čamac sa elektromotorom, čamac na vesla, dubak- to nikako.

Apsolutno tacno. Nema ama bas nikakvog smisla cak ni pricati o tome ako se radi o dovoljno prostranim vodama.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Hunter je napisao(la):
sebastian je napisao(la):

zabranjen je jer je bio pokolj dok je bio dopusten ribolov iz camca,sad je kontrola redovita i kriteriji na maximumu,opet ima crnih ovaca i ribokradje al nebo zemlja nego prije 10 godina.
ljudi love uredno sarane preko 20 kg i bassevi ispod 50 cm su postali mali!

pa da, mogao sam si i misiti...ako i treba, bez stroge kontrole nema vajde. ja sam jednom mušičario tamo ali malecne baseke samo. oni ogromni su znali zaraubovat na sredini ili skroz na drugoj strani.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Izgleda da je opasnije koristiti dubak ili camac nego mrsilicu :puke:
To su pi..e jure tebe jer predpostasvljaju da imas dozvolu i da neces da pravis probleme,sto se nebi bas reklo za one sto hvataju rukama i razvlace mreze!

ribarche

Junior member
Učlanjen(a)
05.02.2008.
Broj reagovanja
0
Ovo si lepo reko drugarche , ja sam sve ribe odmah pustio a tamo sam otisao da uhvatim barem jednog velikog klena da me prodje zelja ! A da je pokusao da me kazni naterao bi tog istog ;cuvara; da ide od ribara do ribara koji su pecali belu ribu i trazio bi da svima njima naplati kaznu posto su trpali u chuvarke mnogo vise nego sto je bilo dozvoljeno ! Pa ne moze se zakon sprovoditi selektivno !!

Dr.Nitro

Junior member
Učlanjen(a)
26.04.2011.
Broj reagovanja
0
pozdrav svima, ja sam novi na forumu ali ne i u musicarskim vodama. Vec nekih 15-ak godina se bavim ovom granom ribolova, i moje iskustvo zelim podeliti i razmeniti sa svima. Inace ova tema je zamrla, ali iz jucerasnjeg razgovora s predodredjenim iz ove branse dobio sam informaciju da je na Brestovackom jezeru zabranjena upotreba camaca za pecanje ali ne i dubka, jer se ljudi boje grabuljanja iz camca, a ne toga hoce li moci kontrolisati riblovca. U ostalom postoje vode na kojima nije zabranjeno. Samo ipak mislim da preteruju, kako kaze kolega na pocetku, ne treba zabraniti ribolov vestackom musicom makar bio iz camca, treba zabraniti velicinu ulova !

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Kod nas na Gruzanskom jezeru je dozvoljen sportski ribolov iz camca i dubka pod uslovom da na dva vidna mesta okacis u odredjenim dimenzijama odstapan broj ribolovne dozvole, pretpostavljam da na dubku zavrsava posao jedna oznaka na ledjima... :tbumb:

a ranije sam vidjao da ribocuvari na Gruzi imaju camce...

Vrh Dno