Goci je napisao(la):
Dajem dukat da ti ni 10 minuseva nije dato zbog fantastičnih ulova, uspešnosti, ljubomore, zavisti... Minuseve dobijaš zbog drugih stvari... 8)
E, to je već mušičarsko-ribolovačka psihologija koju sam ja davno upoznao. Ja sam primetio da, kad ostvariš neki fenomenalan ulov (kvalitativno ili kvantitativno) veći je broj onih koji gutaju knedle od onih koji ti iskreno čestitaju. Čak i kada to čine, face su im tužne. Jednostavno, retki su oni mušičari koji se raduju tuđem ulovu, znanju i veštini. Ne da su retki, nego skoro da i ne postoje!
Bilo bi nenormalno radovati se tuđim uspesima, dok priželjkuješ svoj. Shvatio sam da se niko tome ne raduje. A i zašto bi, kada svako priželjkuje dobar ulov samo za sebe? Da li ti, Goci, kada zamišljaš ribolov, u glavi imaš moju sliku kako vadim krupne pastrmke ili uživaš u zamišljanju samog sebe?
Kada uloviš muvom najveću štuku u regionu, mušičari kažu "svaka čast". Kada izvadiš najvećeg bucova, kažu "ubica", kad uloviš soma strimerom, već umiru od ljubomore, a kad počneš i mrene serijski da koveš na nimfe,
tada pljušte minusevi.
Pratio sam kako mi se nagomilavaju minusevi. Najveća navalica je kada objavim neki dobar ulov ili napišem neki članak. Nikome nije simpatičan dobar ribar, koji se (normalno) hvali, a poznavaoc je srži onoga što čini ribolovca srećnim i uspešnim.
Evo, Goci, prijatelju, kako možeš posle ovog mog posta da mi daš plus? Pa, ovo nikome ne može biti simpatično, iako je istina, dobro poznata svakom sportskom ribolovcu.

Daj mi i ti još jedan minus, kako bi se ostvarile moje lako objašnjive prognoze.