Čisto šlihtanje*

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Čestitke dragom čika Mixmasteru na tome što je prvi na ovom forumu napisao preko 2 soma** postova :D :bleh: :bye:

*šlihtanje=ulizivane, uvlačenje u dupe, poltronisanje...
**som=1000, hiljadu, tisuća, thousand...

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
I sa moje strane. Dostojanstveno, bez shlihtanja.
Stavise. imam za Lucku-ja predlog:
Cim se izigra novim stapom, red bi bio da skupi sve Mixmasterove postove u Antologiju I (jedan rimski) i objavi za pokolenja kao CD (DVD? Hoce li stati na CD?) izdanje. Ima se tu sta procitati. A siguran sam i da ce Lazza da mu utrfi pravi dizajn omota.  :D ;)
Pa, da se izljubimo na sledecoj okrugloj cifri/  :tbumb:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Ma kakav CD! Nece to ni na DVD da stane :D
Naravno da cu da uradim omoc za chika Mixmastera.
Uz chestitke evo i jedno veliko hvala na svim postovima Mix-u.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Tek sad sam otvorio ovu temu, jer nisam znao o čemu se radi. Preko 2000 postova? Naplaćujem post-paid, 2 dinara komad. Laki, plati! :mad:
Zar nije dovoljno što se sam hvalim, nego sad i vi počeste? Svaki dan gunđam Lakiju kako bi iz mojih postova mogao da izvuče bar 1000 novokomponovanih mušičarskih poslovica! :lol: :hammer:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Eto Mix posto sam ti se tako lepo uslihtao sad bi mogo da se otvoris pa da mi posaljes par bambola :hammer:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Za dva dana će biti tačno 4 meseca kako je nama dragi čika Mixmaster nazrihtao 2000 postova. I evo sada je probio famoznu cifru od 3000 :tbumb: postova, a napravio je još jedan teško dostižan rezultat ima -100 :D u karmi.
Zato želim da mu ovom prilikom ponovo čestitam na ostvarenom uspehu i poželim sreću u daljem radu na ovom sajtu i van njega :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ponosan sam i na broj postova i na broj minuseva. Prvi broj ima veze sa mojim mušičarskim stilom života i željom da što više vremena provedem u razmeni mudrih reči sa mušičarima, a ovaj drugi sa velikim brojem onih kojima to smeta.
Naravno, mušičari su retke ptice i ako su uspešni to može da zasmeta većini. Otud i veoma brojni minusevi, kojih će, po mom prpročanstvu, kada me svi malo bolje upoznate, trebalo da bude bar tri puta više od pluseva, jer tek planiram da ostvarujem fantastične mušičarske ulove i objavljujem dostižne i nedostižne mušičarske rezultate.
Hvala 100ki na lepim rečima. Ovo je baš veliki jubilej. :firends:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Dajem dukat da ti ni 10 minuseva nije dato zbog fantastičnih ulova, uspešnosti, ljubomore, zavisti... Minuseve dobijaš zbog drugih stvari...  8)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Goci je napisao(la):
Dajem dukat da ti ni 10 minuseva nije dato zbog fantastičnih ulova, uspešnosti, ljubomore, zavisti... Minuseve dobijaš zbog drugih stvari...  8)

E, to je već mušičarsko-ribolovačka psihologija koju sam ja davno upoznao. Ja sam primetio da, kad ostvariš neki fenomenalan ulov (kvalitativno ili kvantitativno) veći je broj onih koji gutaju knedle od onih koji ti iskreno čestitaju. Čak i kada to čine, face su im tužne. Jednostavno, retki su oni mušičari koji se raduju tuđem ulovu, znanju i veštini. Ne da su retki, nego skoro da i ne postoje!
Bilo bi nenormalno radovati se tuđim uspesima, dok priželjkuješ svoj. Shvatio sam da se niko tome ne raduje. A i zašto bi, kada svako priželjkuje dobar ulov samo za sebe? Da li ti, Goci, kada zamišljaš ribolov, u glavi imaš moju sliku kako vadim krupne pastrmke ili uživaš u zamišljanju samog sebe?
Kada uloviš muvom najveću štuku u regionu, mušičari kažu "svaka čast". Kada izvadiš najvećeg bucova, kažu "ubica", kad uloviš soma strimerom, već umiru od ljubomore, a kad počneš i mrene serijski da koveš na nimfe, tada pljušte minusevi.
Pratio sam kako mi se nagomilavaju minusevi. Najveća navalica je kada objavim neki dobar ulov ili napišem neki članak. Nikome nije simpatičan dobar ribar, koji se (normalno) hvali, a poznavaoc je srži onoga što čini ribolovca srećnim i uspešnim.
Evo, Goci, prijatelju, kako možeš posle ovog mog posta da mi daš plus? Pa, ovo nikome ne može biti simpatično, iako je istina, dobro poznata svakom sportskom ribolovcu.  :doh:
Daj mi i ti još jedan minus, kako bi se ostvarile moje lako objašnjive prognoze.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pa ne bi se bas reklo da su minusi pljustali bas tad, no nema veze, uobicajeno je laziranje cinjenica kad je u pitanju odnos clanova foruma, a uvek od strane istog clana foruma. Ne postoji nikakav pristup, dokaz i razlog koji ce biti dovoljno dobar da se ta praksa na forumu promeni, pa je mozda i najbolje ignorisati je, a u komunikaciji sa prihvatljivim clanovima foruma ostvarivati razmenu iskustava vezanih kako za musicarenje, tako i za ostale sa time povezane stvari. Da li ce to pri sadasnjem nacinu rada foruma biti moguce, brzo ce se videti.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Bilo bi nenormalno radovati se tuđim uspesima, dok priželjkuješ svoj. Shvatio sam da se niko tome ne raduje. A i zašto bi, kada svako priželjkuje dobar ulov samo za sebe? Da li ti, Goci, kada zamišljaš ribolov, u glavi imaš moju sliku kako vadim krupne pastrmke ili uživaš u zamišljanju samog sebe?
Ja i mnogi ljudi koje poznajem se iskreno raduju vrednim ulovima svojih prijatelja, poznanika pa i totalnih stranaca. Ja ne priželjkujem dobar ulov samo za sebe, i radujem se svačijem uspehu, ipak najviše onih ljudi koje smatram za prijatelje. I nemam potrebe da zamišljam sebe na mestu drugih - to mi zvuči glupo. Mogu da zimislim sebe da pecam na vodama gde neki drugi pecaju, pošto su moje reke prilično prljave i ne baš prebogate kapitalnim ribama.

Meni jedino može biti žao što si veliku ribu ubio, pa ja neću imati šansu da je upecam, jer možda takvog primerka u tom delu reke više nema. Ali ti to nikada neću zameriti, jer je to tvoje opredeljenje, ali i zakonsko pravo. I dalje trdim da minusevi ne pljušte zbog zavisti...  8) Evo sad ću ti dati još jedan plus što si uhvatio onog soma na strimera!  :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Pusti sad to "šlihtanje".  :lol:

Goci, ti ćeš od mene da popiješ minus, jer si potpalio neke varaličare da preoravaju Nišavu u potrazi za pastrmkama  :mad:. Međutim, pluseve ti spremam u ogromnom broju, kada se latiš mušičarskog pribora i počneš od svog starijeg kolege da učiš tehnike lova crvenperke, štuke, pastrmke... mušicama. Iskoristi moju ponudu i uči od najboljeg (malo preterujem, zezam se). Posle nećeš mariti za minuseve, koje ćeš dobijati zbog krupnih makedonki, bucova, pastrmki..., promenjene filozofije i čvrstog stava da je mušičarenje najbolji sport na svetu, a ti si ga temeljno izučio i primenjuješ ga sa posebnim merakom. Kada ti na licu zablista ovako širok osmeh  :lol: , naravno da ćeš dobiti gomilu minuseva od onih koji izgledaju ovako kad se vraćaju iz ribolova  :( .

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Mixmaster je napisao(la):
Ponosan sam i na broj postova i na broj minuseva. Prvi broj ima veze sa mojim mušičarskim stilom života i željom da što više vremena provedem u razmeni mudrih reči sa mušičarima, a ovaj drugi sa velikim brojem onih kojima to smeta.
Naravno, mušičari su retke ptice i ako su uspešni to može da zasmeta većini. Otud i veoma brojni minusevi, kojih će, po mom prpročanstvu, kada me svi malo bolje upoznate, trebalo da bude bar tri puta više od pluseva, jer tek planiram da ostvarujem fantastične mušičarske ulove i objavljujem dostižne i nedostižne mušičarske rezultate.
Hvala 100ki na lepim rečima. Ovo je baš veliki jubilej. :firends:
Mix mislim da je tvoj stav o ovome pogrešan. Ne verujem da ti bilo ko daje minuse zbog ulova (možda ima i takvih ali u promilima) već zbog tvog izbora reči i nečina komunikacije sa ostalim članovima foruma. Možda bi trebao malo da poradiš na svom ophodjenju spram drugih ljudi ba bi se i tvoj odnos karme promenio. A ja ti sam mogu reći da sam se svaki put kada sam video neki od tvojih (i ne samo tvojih već i drugih članova) lepih, a pogotovu neobičnih ulova tipa mrena ili soma obradovao. Pošto znam koliko meni zadovoljstvo pričinjava sopstveni ulov, svestana sam i da ostalim ribolovcima njihovi ulovi predstavljaju zadovoljstvo koje žele da podele sa kolegama i apsolutno nema razloga za zavist u takvoj situaciji.
P.S. Nema na čemu

Vrh Dno