Češka legalizovala drogu!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0

Češka legalizovala drogu

Vlada Češke odobrila je spisak halucinogenih biljaka i gljiva koje će građani moći slobodno da uzgajaju, a da im pritom ne preti krivično gonjenje.

Česi će smeti da uzgajaju pet komada biljaka, kao što su konoplja, koka ili kaktus koji sadrži meskalin, dok će moći da imaju čak 40 halucinogenih gljiva. Prema novom pravilniku, Česi će slobodno moći da poseduju do 15 grama marihuane ili 1,5 grama heroina.

Češka ministarka pravosuđa Daniela Kovarova izjavila je da je nacrt sastavljen prema sadašnjoj sudskoj praksi.

Zbog ovog zakona mnogi osuđenici, skoro hiljadu njih, biće 1. januara pušteni iz čeških zatvora, prenose mediji.

Preuzeto odavde
http://www.b92.net/info/komentari.php?yyyy=2009&mm=12&dd=15&nav_id=398558

Ludost i glupost ili vizija i pamet pitanje je sad ::)

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
VEST JE DOBRA PA PUCA....
---GRINGO NIJE "MESKALIN" NEGO -----MASKALIN------ :bleh: :bleh: :bleh: :bleh: :bleh:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bilo je samo copy-paste sa pomenutog foruma  :) a vidim ti se razumes u gradivo  :hammer:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Verovatno je njihova greska prilikom stampanja,tako da sam se malopredjasnim postom malo nasalio...A sto se tvog nastavka teksta tice  nije da se nerazumem a imao sam i od koga da naucim...... :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke: :smoke:
                                    ;) 8) :lol:

Učlanjen(a)
12.07.2008.
Broj reagovanja
0
gringo je napisao(la):

Češka legalizovala drogu

Vlada Češke odobrila je spisak halucinogenih biljaka i gljiva koje će građani moći slobodno da uzgajaju, a da im pritom ne preti krivično gonjenje.

Česi će smeti da uzgajaju pet komada biljaka, kao što su konoplja, koka ili kaktus koji sadrži meskalin, dok će moći da imaju čak 40 halucinogenih gljiva. Prema novom pravilniku, Česi će slobodno moći da poseduju do 15 grama marihuane ili 1,5 grama heroina.

Češka ministarka pravosuđa Daniela Kovarova izjavila je da je nacrt sastavljen prema sadašnjoj sudskoj praksi.

Zbog ovog zakona mnogi osuđenici, skoro hiljadu njih, biće 1. januara pušteni iz čeških zatvora, prenose mediji.

Preuzeto odavde
http://www.b92.net/info/komentari.php?yyyy=2009&mm=12&dd=15&nav_id=398558

Ludost i glupost ili vizija i pamet pitanje je sad ::)

Moci ce da slobodno posjeduju ........... , ma ni slucajno nece moci slobodno da posjeduju , nece vise biti krivicno djelo ali samo prekrsaj , tako da slijedi novcana kazna .
Vrlo lijepo ovi novinari mijesaju kruske i jabuke .
I jos jedna vazna stvar , tu kolicinu droge ce moci imati u tzv osobnom vlasnistvu , u slucaju prodaje te kolicine i manje kolicine ostaje krivicno djelo .

Pa sad bujrum , ko voli nek izvoli .

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Tu novost sam i ja čuo prošli mesec...hmm..šta reći...nisam dovoljno pametan...u biti sam ja protiv takvih stvari ali  :blush: sa druge strane razumijem takve odluke. Stvar je u odluci "odabrati između dva zla manje zlo"  :blush: ipak sam ja i dalje protiv legalizacija slabih stvari...no, šta je tu je...Trenutno je to moje područje posla sa kojim se bavim pa sam obišao nekoliko seminara gde sam imao priliku da slušam i neke kriminaliste...ne može se društvo osloniti samo na ne vladine organizacije koje su u suradnji sa policijom u borbi protiv zabranjenih droga, to je istina. Največi problem je u svesti i ponosu ljudi...mnogi to ignorišu i ne žele priznati da se to događa u njihovoj sredini ili još gore u obitelji...zaključak je sledeči "bolje je učiniti išta nego nište" u borbi protiv takvog zla...mnogi se zgražaju i gade na žrtve narkotika i svoje slabosti, mnogi ih optužuju ali i celo društvo je delomično krivo...svi očekuju da policija i NVO napravi tu čudo i čistku ali bez podrške naroda nema tu mnogo hleba. Narod je taj koji mora dati potporu postojučim aparatima na bilo koji legalan način. Mnogo mi se dopada jedna rečenica Riharada Jakopiča koja kaže: "Dve stvari su, koje treba razlikovati: ČOVEK i DRUŠTVO. Prije nego se zgražaš nad društvom, priupitaj se, da li si kao čovek zaista ispunio svoju dužnost".

Ako poznajte nekoga da mu treba pomoč, tj. da želi da se reši toga zla javite mi se preko pm-a za dalje instrukcije. Pomoč se nudi za đabe! Ne plaća se! Ionako, to nema prave cene jer se takvoj osobi nudi nov kvalitetan život.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Ceska legalizovala drogu...Mogu samo da kazem TAMO BILO TAMO OSTALO!!!
Sto se tice narkomana,malo mi je tesko da svarim pricu o narkomaniji kao bolesti ipak to nije nesto sa cime se radjas,nesto izazvano slabljenjem imunog sistema ili starenjem...Takav put su sami izabrali a dobar deo njih je poceo upravo "lakim" drogama da bi kasnije presao na "teske".Sto se mene tice svakom od njih treba pruziti jos JEDNU sansu i pomoci im oko odvikavanja.A ko ne zeli treba ga odstraniti iz drustva.
Mogli bi malo i drotovi da rade svoj posao a ne da mozes drogu da kupis na svakom cosku.Nemoj da se vade pricama kako ne znaju ko diluje kad ja obican smrtnik znam.Pa ljudi ladno je jedno vreme crkva Sv.Trojice u centru Leskovca imala obezbedjenje jer su nekoliko puta narkomani skidali bakarne oluke sa crkve i obijali crkvu.Dali je to mozda normalno?!A i pravosudje nam je dno dna!!!
Narkomaniju treba saseci u korenu a ne legalizovati je!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
i ja se sam slazem sa time da je treba saseci u korenu ali to je jako zapletena prica...ulove malu ribu rode se vec dvije nove, vrlo zakomplicirana stvar, i kod nas je isto tako...moraju i obicni smrtnici da poduzmu bilokakve legalne mere, anonimne poruke ako nista drugo...svaka informacija je koristna policiji...ne znam kako to sve funkcionise u srbiji ali kod nas su se uvele nove reforme u policiji, od odnosa do strateškog rada. Vrlo zakomplicirana stvar je to i ako mi kao obični ljudi to ignorišemo nesvesno dajemo podršku širenju tog zla. Jeste i to istina da su si narkosi sami krivi ali nisu i jedini krivci. Sve je to jedna tragična priča. I ja kažem to, koji žele pomoč treba im dati podršku a koji je ne žele jednom kada dođu do dna i pogledaju svoju mizeriji ili smrt u oči, tada če im doći iz guze u glavu...u to sam se uverio mnogo puta. Največe zlo su dileri koji im omogučavaju. Tu reba uraditi konkretan rez. Kako, ne znam.
Ogromna se lova okreće na tom smeću...kila koke je 1,5x vrednija od kile zlata...  :doh: ljudi to tolerišu svestno ili nesvestno a to razara društvo...od odnosa u familiji koja je čelija društva tako celu zemlju...ignorancom se svi trude napraviti lepu vanjsku fasadu kao da ništa nije slabo među nama ali ispod površine je gomila đubra.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Seb mozes ti da pricas i prijavljujes policiji kol'ko 'oces isto ti je.Primer,narkos nadimak Molekul(ne znam tacno ime i prezime) iz radnickog naselja u Leskovcu u ovom trenutku ima preko dvadesetak prijava sto zbog sitnih kradji,pokusaja otimanja...i sta mislis sta radi on sad.Pa nista i dalje seta gradom i maznjava bicikle,obija podrume...
A sto se dilera tice,kazne da budu takve da mu na pamet ne padne da prodaju a ne uhvacen na granicnom prelazu sa par kilograma heroina izasao i zatvora za godinu dana.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
slazem se, tezak je to problem, znam da je resenje moguce. u zatvoru takav covek se samo dodatno školuje u svom mračnom poslu. Policija bi tamo morala da promeni, cini mi se, pristup. Nista nema od toga ako ga ti izpendrečiš ili samo stavis pod kljuc...tom coveku treba ponuditi alternativu koja ce biti njemu i društvu u korist a to je da se spravi na noge. Kod nas je policija prešla na takve metode. Prije su ih proganjali ali ništa nisu postizali...vrlo kompleksna problematika. Rešenje ipak postoji, ljudi moraju verovati u to i nikako odustati jer su tom slučaju predali pušku i dali podršku zlu. Silu treba primenti samo na dilere i švercere, strogo ih kazniti. Narkosu je samo jedno na pameti, kada ga uhvati kriza tada ne postoji ni mater ni otac...njegove misli nisu u njegovoj kontroli. Rob je tog zla i ono ga vodi i protiv njegove volje. Ne branim nikako te ljude sa tim problemom ali nemam pravo ni optuživati...samo suosečam i gnusi mi se svo to zlo. Nadam se da če i kod vas doći do reformi glede tih stvari i u policiji. Istina, ima tu i podkupljenih pandura ali i policajaca pod krinkom. Kako god, droga je živo zlo. Ali postoji rešenje, moguče rešenje ako ga osoba sa problemom želi, ja poznam rešenje jer imam pozitivne rezultate oko sebe.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Mislim da su ga Cesi ugasili!
Prva greska - dozvola gajenja, pa koja ce policija da iskontrolise sve uzgajivace da nisu posadili slucajno 5 umesto 4 biljke a da ne pominjem vece cifre ili druge vrste... :-X
Druga greska - zabrana trgovine tj prodaje, ako nisu resili problem poklona ostavili su rupu koja zvrji i preti da se prosiri, drasticno! :'(
Treca greska - veliki broj dece nije probao drogu, nikad, jer nije imao kontakt sa njom, ovako su dozvolili da deca lepo donesu joint u skolu pod parolom, ja sam uzgajao, dozvoljeno mi je a ti sad kazi onom da ne povuce dim iz fazona. :smoke:
Mislim da ova stvar ima mnogo drugaciju pozadinu i da se ovakve stvari serviraju iz nekih drugih centara. Droga ne pogadja matorce od 50 godina nego omladinu - osnovu i buducnost svakog drustva - SEME
Nisam probao nijednu drogu, nikada u zivotu, niti cu, a prosle nove godine nam je umro drugar i komsija o prevelike doze. Otisao u komsiluk da cestita novu i pao... Niko nije ni sumnjao... :eek:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
I jako bitna stvar...
Ona vlast koja je imala DB je mnogo para ovoj drzavi donela prodajom droge u inostranstvu koju su zaplenili kojekude, pametni ljudi  :yeswink: Zaposlis mafiju, neka valjaju napolju...Ovde nema mangupiranja  8)
Satro zapalis prazne dzakove, gudrica u export, pa malo da i mi njih trujemo majku im imperijalisticku, svaki dan umre neko koga znam od raka - pa od cega bre, sigurno nije od kokica ili res pecenog rostilja  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
LJudi,mislim da treba pogledati primer Holandije koja je znatno smanjila broj narkomana od kada je legalizovala droge.Ne treba mi tu sada da izmišljamo toplu vodu,ljudi su probali i funkcioniše!Čak i u toj oblasti red je red!Pogledajte našu situaciju,konzervativno društvo,svi se zgražavaju nad tematikom,a diluju deca iz petog razreda!Svi bi da kritikuju i mudruju a u najgoroj smo situaciji od svih ovih zemalja!Pa ovi domaći narkosi su toliko mišomora pustili kroz krvotok da je čudo kako i žive!

Vrh Dno