Čekrk za levake?

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Da li neki dešnjak ima iskustva sa čekrkom koji je za levake, tj. namotava konac s desne strane?

Razmišljam da pazarim nešto ovako, pa da se ne zajebem ako je to mnogo komplikovano...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Ako si dešnjak nikako ne kupuj za ljevake,pokajćeš se.Mene su ubjeđivali da nema veze pa sam se jedva otarasio takvog čekrka.Odmah uzimaj onaj koji ti odgovara,left/right.
Mada kolega Mile baca sa obe ruke isto  :hammer:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Većina čekrka se može podesiti i za levu i za desnu ruku, verovatno i ovaj, potraži uputstvo pre kupovine i probaj!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Milanče je napisao(la):
Većina čekrka se može podesiti i za levu i za desnu ruku, verovatno i ovaj, potraži uputstvo pre kupovine i probaj!!!
Upravo tako!Moj je originalno bio podešen za levoruke,pregledao sam prospekt koji ide uz čekrk,skinuo špulnu i podesio za desnu ruku!Jeste malo komplikovano,ali ako se slede uputstva može se odraditi!

ice

Newbie
Učlanjen(a)
19.02.2010.
Broj reagovanja
0
Ja sam se tako zajebao,kupio nekog stenzela,pa sam tek kasnije video da ne mogu da prebacim,onda jurio drugi...

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
56
Konkretno ovaj model, Shimano Freestone, se radi u obe varijante, što smanjuje mogućnost da može da se podešava kako kome odgovara.
Inače, ne mogu nikako da vidim uputstvo... model je za japansko tržište i jedino osim u Japanu sam ga našao na jednom tajlandskom sajtu. Cena s 50% popusta (110€) je samo na jednom japanskom sajtu, samo za right model, gde su me "odjebali"  :D sa objašnjenjem da ne može da se konvertuje u left.

E sad... ne bi mi bio prvi put da kupim nešto samo zbog estetike, pa makar mi ne odgovaralo.  :lol:
Ali me je interesovalo koliko mi ne bi odgovaralo, te hvala svima na savetima!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Neće ti odgovoarati jer onda moraš u drugoj ruci da držiš štap,ako si dešnjak da bacaš lijevom.Probaj od nekog kolege da uzmeš štap i da bacaš jednom i drugom rukom,pa ćeš da vidiš razliku,osim ako nisi vandredni talenat kao Mile (šampion)  :hammer:
Ja se isto tako zezno i nema prebacivanja levo/desno.

Cori

Senior member
Učlanjen(a)
21.12.2006.
Broj reagovanja
0
How to Change a Fishing Reel From Right to Left Handed
Changing a fishing reel to suit ones hand preference, takes only a few minutes and improves your fishing experience. Here's how to get it done.
Difficulty: Easy

Instructions

1. Place the fishing reel that needs to be changed on a table or in your lap with the reel facing up.
  2. Loosen the screw that is on the opposite side of the handle. The screw should come off by hand, but some models may need a screwdriver to help loosen the screw.
  3. Unscrew the screw on the reel, and remove it from its hole. Pull the handle opposite the screw, out from the fishing reel.
  4. Insert the handle into the opposite side of the fishing reel, where the screw was just removed. Push the handle in, so that it is as tight to the reel as possible.
  5. Place the screw into the hole that the handle was in, the handle and the screw just change places. Tighten the screw as much as possible, until the handle is attached firmly.
  6. Test the fishing reel by casting and reeling in with the dominant hand, to make sure that the change in handle position suits your hand preference.

http://www.ehow.com/how_2054276_change-fishing-reel-from-right.html

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
za prosecnog naseg musicara potpuno je nevazno dali je cekrk za levu ili desnu ruku jer sluzi kao skladiste kanapa. jedino ako lovite bas mnogo krupne ribe na velikim rekama i jezerima pa isti koristite za duga zamaranja ...onda ima logike da bude prilagodjen odgovarajucoj ruci

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
sasats je napisao(la):
za prosecnog naseg musicara potpuno je nevazno dali je cekrk za levu ili desnu ruku jer sluzi kao skladiste kanapa. jedino ako lovite bas mnogo krupne ribe na velikim rekama i jezerima pa isti koristite za duga zamaranja ...onda ima logike da bude prilagodjen odgovarajucoj ruci

Ziva istina,moj je "levak".... ;)....ne smeta uopste...,samo je potrebno malo navikavanja!

Pozdrav.
Marko.

Vrh Dno