"čakijanje"

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ovo je moja mala zbirka noževa...ima se toga još mada ne toliko kao nekada, neke sam poklonio a neke uništio... neke sam i izgubio  :doh:

Ovo je zbirka dragih mi poklona...zadnji je ovaj mali crveni švicarac i to od našega komrada zvanog i poznatog nam kao"Mafke"  :firends:

Svi su adekvatno krtšeni, večina i pošteno izupotrebljavana (naravno u "HUMANITARNE" svrhe  :hammer: ). 

Imam nameru u dosledno vreme nabaviti po još neku oštricu ali otom potom...

Više godina u nazad sam imao i jednu mačetu, vrlo koristna alatka  :lol: vreme je da si nabavim novu  :smoke:

Prilozi

• akije.jpg
    akije.jpg
    210,8 KB · Pregleda: 230

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
da, ali ne sav, samo arsenal sa specifičnom pričom ;)

Najstariji je  ovaj bovi kojega imam još od 9te godine...

a leptir tek ima posebnu priču, dobio sam ga od jednog vrlo posebnog prijatelja, hvala Bogu nisam krenuo njegovim putem (nije kriminal u pitanju) i u vreme ludog postradnog vremena dok sam još pohađao srednju školu bio je non stop u mojoj spitfajerki...naravno, marte za siguran šut ...ludo vreme  :hammer: svaki dan je bila neka "zabava"  :hammer:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Od švajcarca do bear grylls pa preko tanto-a...divno! Možeš odma kao mesar da radiš! :thumb: :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
mogao bi komotno, imam neko skromno iskustvo u rezanju  :hammer:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
simpson H je napisao(la):
Seb, sta je ono iznad Tantoa na slici?

Like, like Boki...mi tu  :tbumb:
Sve ostalo mi mnogo .... Rambo and Komandos  militari luk, agresivno mnoooooogo  :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
To je jedan od meni omiljenijih i nosim ga na ribolov ako planiram celodnevni ribolov posebno po zimi...i kad idem "po šumama i gorama" skupljati gljive. To je inače rađeno za nas koji smo prošli obuku "Royal Rangers", NTC. Radi ih švabo. Zaboravio sam ime. Proverit ču pa ti javim. Ima istih ali večih a ja sam hteo manjeg zbog toga što "satara" tada imadoh i previše  :hammer:
Uglavno ako ne nosim kakvog švicarca onda ovog ili BG Gerber.

Ostali su uglavnom  sada samo deo zbirke i raznih uspomena...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Na zalost ne mogu pronaci katalog kojega sam dobio pored od samog majstora, posto je je ova serija radjena po narudjbini ima samo amblem royal angersa....

Prilozi

• rr.jpg
    rr.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 149

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Evo i ja se ponovih za NG, i obecavam da cu da smanjim dozivljaj vise sa nozevima :D

Spyderco Paramilitary je cisto zlo, nista u zivotu ostrije u ruci drzao nisam. Sece dlaku po duzini na 2 dela. Cvrst i utegnut, ma neverovatan. Vrhunski celik i G10 rucka, odlicne dimenzije i fenomenalno lezanje u ruci.

Prilozi

• paraM.jpg
    paraM.jpg
    155 KB · Pregleda: 199

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Dobar i skup taj "pauk"! U prsluku trenutno imam nekog preklopnog kineza, prilicno loseg ... i umesto da trazim pristojnu zamenu za njega, ja blenem u nesto sto mi je mnogo manje potrebno.

Zagledao sam se u neke finske modele, pa jos "karbonce". Ako ima neki bolji poznavalac neka prokomentarise nozeve proizvodjaca Ahti. Meni deluju tipicno severnjacki - ovde nisu mnogo poznati, nisu previse ni skupi, a na oko prilicno simpaticni.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Evo tih "Finaca" koje sam pominjao:

Prilozi

• Ahti Vaara.jpg
    Ahti Vaara.jpg
    26,2 KB · Pregleda: 162
  • Ahti puukkos.png