Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Stalno pecam na BWO. U stvari svi ozbiljniji musicari je cesto koriste. Nadam se da ce na predstojecoj Izlozbi musica, biti vidjen najbolji BWO na svetu!
Ovaj topik vadim iz zaborava ali u velikoj sam nedoumici oko izgleda BWO.
Na internetu sam vidjao razlicite imitacije ove muve (cak i u raznim bojama). Kako izgleda sam insekt (ako postoji velikaaa slika), kojih je dimenzija i boje, koje imitacije su vasi favoriti?
Ovde smo u rubrici "Suve muve" i trebalo bi da pišemo samo o imitaciji BWO. O insektu (insektima) koji se mogu imitirati muvama maslinastog tela i sivkasto-plavičastih krila, treba pisati u rubrici "Insekti u mušičarenju". Najčešće BWO nazivamo insekt iz reda Ephemeroptera (jednodnevke) čiji je latinski naziv Seratella ignita ili zastarelo Ephemerella ignita. Ako ga nema na našem sajtu, uskoro ću ja postaviti svoje fotke. Ipak, mislim da je Milanče postavio sliku BWO pod temom "Fotografije insekata" ili tako nešto.
Na zalost, nemam digitalac, a mobilnim ne lici ninasta, ali moji BWO su tela od dlake bizamca i rebra od maslinastog tankog flosa. Rep su isperci, noge pero, a krila vrhovi Blue Dun pevca, udica Mustad 539E #16.
Klasicna, star muva. Nije mi do sada bila medju favoritima, ali s vremena na vreme dajem joj sansu.
Upravo posmatram dve BWO na zidu moje sobe, muzjaka i zenku. Pokusavam da ih slikam ali imam dosta problema. Iako stoje nepomicno vec 3 sata, kad im se priblizim aparatom pocnu da ljutito masu prednjim nozicama i da beze. Ne vole da se slikaju. A i aparat jos uvek ne mogu da podesim kako treba.
Momci,
izvinjavam se ako gresim, ali rubrika gde ovo pisemo je "Vestacke musice", a ne "Insekti", pa mi to sa slikanjem zivih jednodnevki po sobama bas ne biva skroz jasno. ???
Tako je. Naše slike ćemo postaviti u rubrici o insektima, ali pošto je ova tema aktuelna, nije loše da imamo sliku insekta, kad nas toliko mrzi da postavimo slike imitacija.
Slikajte neku vašu muvu sa maslinastim telom i sivim krilima. Ja sam letos izgubio punu kutiju BWO-a, pa sad nemam ni jednu.