Bonito Jigminnow

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
982
Ovaj strimer sam sklepao prvi put 2009. godine, i od tada ga koristim dosta cesto. U to vreme dzig udice su dobijale na popularnosti. Bob Popovics je vezivao njegov Jiggy Fly inspirisan dzig strimerima, a mnogi vezaci su poceli da vezuju Clouser Minnow na dzig udicama. U to vreme dzig udice za okcem zakrivljenim 60 stepeni su bile najzanimljivije i popularne. Palo mi je na pamet da vezem realsticniju muvu koja vise lici na Surf Candy, tako sto bih stavio olovnu zicu ispod vrata dzig udice i tako je otezao. Imao sam olovnu traku koju proizvodi Larva Lace za nimfarenje ("twist on lead tape"), pa sam nju koristio negde do pre desetak godina. Kada su tungsten otezanja za nimfe/racice postala dostupna, presao sam na njih. Takodje, u isto vreme sam presao na drugaciji tip dzig udica, koja su blaze zakrivljene, samo 28-30 stepeni. Blaza zakrivljenost je omogucila jos realisticniju musicu, i malo vise levo-desno rad u vodi (umesto samo gore-dole). Takodje, dodao sam nojevo perje izmedju baktejla, koje bar dok traje na muvi, zaista poboljsava rad imitacije.

U poslednjih nekiliko sezona ova muva mi je donela najvise ulova palamide. Odlicno se pokazala ne samo za lov plave ribe, nego za bilo koje predatore koji se hrane manjim, tankim i dugackim plenom. Nisam je isprobao za salmonide, ali sam pecao njome maloustog i belog basa.

Na slici su razne verzije, od prve iz 2009, do danasnjih.

gandr-collage-2.jpg

Vrh Dno