Bolje koristiti barbless udice

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
: :( :(

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/MluccXl8Ykw&hl=en&fs=1[/flash]

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Po meni bi trebalo svi da pređemo na one skroz bez kuke kakve sam vidio u nekom Sebovom postu. Dont catch miss! :D

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Ja nekako više volim bez kontrakuke. Iz dosadašnjeg iskustva, nisam primjetio apsolutno nikakav veći gubitak ribe u odnosu na udice sa kontrakukom. Jedino što sam primjetio je znatno lakše vađenje i manje razvaljenih usta pastrve. E da, ne treba zaboraviti lakše vađenje kad se muha zabije u neki dio odjeće  :yeswink:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Meni se jednom desilo da sam drugaru zabo muvu u slepoocnicu, cuo sam da je iza mene ali nisam video gde, mislio sam da je dalje. Na zivo sam mu izvadio i srecom da je covek stena inace...

Mislim da cu i ja preci na varijantu da savijam kontra kuku pre svega zbog ribe pa onda ostalo. Plus naocare za svaki slucaj  8)
Poucan snimak Simpsone, nadam se da je covek sacuvao vid

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ja sam rođaku zabo muhu 14# u očni kapak ufff koja scena :'(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
strashni je napisao(la):
Meni se jednom desilo da sam drugaru zabo muvu u slepoocnicu, cuo sam da je iza mene ali nisam video gde, mislio sam da je dalje. Na zivo sam mu izvadio i srecom da je covek stena inace...

Mislim da cu i ja preci na varijantu da savijam kontra kuku pre svega zbog ribe pa onda ostalo. Plus naocare za svaki slucaj  8)
Poucan snimak Simpsone, nadam se da je covek sacuvao vid

Veruj mi da nemam pojma kako covek sada vidi ali je snimak toliko odvratan da cu ubuduce 3x proveravati jesam li slomio kontra kuku. Sada mi i promakne poneka samo iz razloga sto je nemoguce kupiti sve modele barbless udica. Bezbroj puta sam se uverio da barbless nema veze sa brojem spadanja riba.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
QQ lele Simpsone gde nadje ovo... :(

Prelazim u varalicare!  :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam lomim kontra kuku i ne pecam bez naočara. Ziherica.
Ranije se mnogo više dešavalo ribolovcima ubadanje. Žičane udice su bile manje kvalitetne pa se dešavalo da se potpuno isprave, i ako vrh štapa nije okrenut u stranu, udica ide pravo u lice. Viđao sam to dosta puta, ali ne baš ovako.
U kontri vrh štapa u stranu smanjuje rizik od ovakvih slučajnosti.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
Za nedaj Boze za ovakve stvari treba imati mala ostra i jaka klestanca, kad je oko u pitanju nema spasa ali za prst ili slicno bi pomoglo. Odavno nisanim neka dobra ali nema nigde. Kinezi imaju mala ali su jako losa

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Pa čovjek verovatno i dalje normalno vidi jer prema videu sudeči bila je samo probijena "cornea" - roženica dok ostali delovi oka izgledaju nepovredjeni. Corneu je posle potrebno šivati.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Aha, evo ga.  Dobar fazan! Ja sam cupao strimera iz prsta, zajebano iskustvo. Mrzelo me a i bilo me sramota da idem do doma zdravlja na intervenciju. Kasnije sam cuo sta su radili zeni mog drugara za jednu malu udicu u prstu.....Meni bi verovatno odsekli prst. Jedina preko potrebna zastita na pecanju ocigledno jesu naocare. Sve ostale povrede nisu tako opasne. Mozda protivotrov za poskoka

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
1
Ekonacno da i ja ubuduce koristim barbles a na kontu toga mogu samo da kazem,,Iskustvo je knjiga koju i budale znaju da procitaju,,

Prilozi

• Fotografija-0005.jpg
    Fotografija-0005.jpg
    264,4 KB · Pregleda: 135
  • Fotografija-0006.jpg
    Fotografija-0006.jpg
    293,4 KB · Pregleda: 134
  • Fotografija-0007.jpg
    Fotografija-0007.jpg
    159,4 KB · Pregleda: 126

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Auuuu nije muva mogla da te cepne na bolnije mesto na ruci  :'(

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja i dok sam varalicario kontra kuke sam lomio a trokrake na leptirima seko na samo jednu udicu..a u musicarenju tek da i ne govorim....kupujem udice sa kontra kukom ali ih lomim obavezno cim sednem da vezem muvu to je step no1...u stvari svako ko je C&R ne treba mu kuka...a ko tvrdi da riba spada usred nemanja kontra kuke taj puno gresi....

Vrh Dno