Odmah cu da naglasim da su moja iskustva u musicarenju mrene vezana iskljucivo za J.Moravu.
U 90% slucajeva mrenu sam pecao u jutarnjim casovima na razne ceske nimfe,gamaruse...Stekao sam utisak da najradije uzima zuto-crnu i zeleno(maslinasto)-crnu kombinaciju.Pecao sam ih na prelivima do metar dubine kad je J.Morava bistra i to na vidjeno.Moje je misljenje da se tad najaktivnije hrani.Svaki put kad primetim da se okrecu na bok,presijavaju se,uspevao sam da prevarim po nekoliko komada.
Pokusavao sam i u podne i predvece ali nikad nisam imao uspeha kao rano ujutru.
Mozda ovo nista ne znaci ili je skroz pogresno ali moja iskustva su takva.
U 90% slucajeva mrenu sam pecao u jutarnjim casovima na razne ceske nimfe,gamaruse...Stekao sam utisak da najradije uzima zuto-crnu i zeleno(maslinasto)-crnu kombinaciju.Pecao sam ih na prelivima do metar dubine kad je J.Morava bistra i to na vidjeno.Moje je misljenje da se tad najaktivnije hrani.Svaki put kad primetim da se okrecu na bok,presijavaju se,uspevao sam da prevarim po nekoliko komada.
Pokusavao sam i u podne i predvece ali nikad nisam imao uspeha kao rano ujutru.
Mozda ovo nista ne znaci ili je skroz pogresno ali moja iskustva su takva.

i naravno ulovio samo kapitalnu frustraciju.
Nadam se da ce sledeci put biti na mestu i kupiti insekte koje nosi tok...ako budu samo mirovale ko prikovane za teksturu dna bojim se da ce mi biti kao i moj drugi ciljani pokusaj na mrenu cega je rezultat bila opet frustracija. Moj problem je sto ne mogu kao nekada da visim svaki dan ili mnogo puta mesecno na vodi pa da potrefim pravi dan :'(