Bamboo fly štap za sitne pare?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Poslao mi Gjors dolje naveden link, prvo sam se začudio a onda me Neno "prosvijetlio" da se radi opet o jednom made in China proizvodu, inače baš me čudilo kako da ih još nema sa ovim štapovima na tržištu.
Obzirom na ultra nisku cijenu (nisam ga probao lupetam napamet) ne mogu da vjerujem kako je taj štap dugog vijeka, a trebao bi da bude. Niti mogu da se načudim kako to da im proizvod nije od plastike (a možda i je samo je dobra imitacija  :D ). Šalu na stranu  pa ako neko želi biti ponosni vlasnik jeftinog bamboo fly štapa neka se obrati na :
http://www.angelsport.de/contents/presse/2008_09_blinker_kogha_lago_fly_110295.pdf

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Lepa motkica. Ja se odavno spremam da pravim jedan ali nikako da krenem :doh:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
uživač je napisao(la):
Lepa motkica. Ja se odavno spremam da pravim jedan ali nikako da krenem :doh:
Da zbilja izgleda lijepo, e sad dali su ga sklopili kako treba...nebih bio taj kod koga treba da se isproba za 160 eurića. Osima ako ga hoćeš gledati samo na zidu u ribičkoj sobi.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Jedan moj poznanik,dedaod svojih 70 godinica,ima jedan Japanski bambus sa metalniom hilznama.Mek i star,za reparaciju.Mislim da su se prodavali ovuda 80ih godina za neke smiješne pare.Kad odem do njega ,slikat ću ga,pa nek presudi neko ko zna.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
rabbit je napisao(la):
Jedan moj poznanik,deda od svojih 70 godinica,ima jedan Japanski bambus sa metalnim hilznama.Mek i star,za reparaciju.Mislim da su se prodavali ovuda 80ih godina za neke smiješne pare.Kad odem do njega ,slikat ću ga,pa nek presudi neko ko zna.
Teško je prema fotografiji nešto reći, uzmi ti njega i na vodu snjim, pa kad vidiš kako odrađuje ribu...inače bambus štap i jeste mekan,treba da bude mekan, on radi u skladu sa rukom. Tu nema brze akcije kao kod suvremenih materijala ali baš to mu je i prednost u nekim situacijama, savršeno meko spuštanje površinske muhe je izvodivo i za teške početnika kao ja. A što se tiče reparacije uradi je sam, nije ti to problem, ako nije polomljen, ošmirglaš stari lak, 3-4 sloja novoga, nove vodilice i imaš novi štap, bitno je samo da nije stajao u vlazi, kao i svako drvo i bambus je slab na vlagu pa vremenom propada. No o tome ako te dalje zanima idemo u temo za to... samogradnja štapova. U ovojoj temi samo pljuckam po Kinezima,a što tvog Japanca ne stavlja u istu kategoriju. Japanci i jesu među prvima imali višedjelne bambus štapove spajane baš po mom ukusu (ne metalne nego bambus hilzne). :bye:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
gledao sam po net-u stapove od bambusa i njihove cene.i sto vise gledam sve vise sam ubedjen da je to obicna glupost.dati par hiljada evra ili dolara za stap od drveta?nekada su stapovi od bambusa za plovak (stariji to sigurno pamte)bili rezervisani za one koji nisu imali ili nisu hteli da potrose pare za savremenije stapove koji su bili ne uporedivo skuplji.a sada je pitanje prestiza imati takav stap.
gledao sam na kanalu discovery u emisiji how its made kako se pravi takav stap.nista posebno.ne zahteva ni preterano veliki rad a da ne govorimo o ceni sirovine od koje se pravi.cak i da je bolji od nekog savremenog stapa da li je to realna cena,i zasto se onda koristi grafit kad je drvo bolje a raste u sumi?
mozda ja lupam gluposti?mozda nisam u pravu?ako neko ima takav stap ili je lovio sa istim neko me demantuje,jer me interesuju iskustva iz prve ruke a ne internet reklama

Akademac

Junior member
Učlanjen(a)
23.11.2008.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
gledao sam po net-u stapove od bambusa i njihove cene.i sto vise gledam sve vise sam ubedjen da je to obicna glupost.dati par hiljada evra ili dolara za stap od drveta?nekada su stapovi od bambusa za plovak (stariji to sigurno pamte)bili rezervisani za one koji nisu imali ili nisu hteli da potrose pare za savremenije stapove koji su bili ne uporedivo skuplji.a sada je pitanje prestiza imati takav stap.
gledao sam na kanalu discovery u emisiji how its made kako se pravi takav stap.nista posebno.ne zahteva ni preterano veliki rad a da ne govorimo o ceni sirovine od koje se pravi.cak i da je bolji od nekog savremenog stapa da li je to realna cena,i zasto se onda koristi grafit kad je drvo bolje a raste u sumi?
mozda ja lupam gluposti?mozda nisam u pravu?ako neko ima takav stap ili je lovio sa istim neko me demantuje,jer me interesuju iskustva iz prve ruke a ne internet reklama

:tbumb: :tbumb: :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Gogo je napisao(la):
Imam bambus štap, ne jedan nego 4 , nije internet reklama jer ih ne radim za prodaju i nije glupost.
sad sam video tvoje bambuse u galeriji,i odusevljen sam izgledom . moram da priznam da si pravi majstor .da li se radi o restauraciji starih stapova, ili si savladao tehnologiju secenja i lepljenja bambusa?bilo sta da je od toga super izgleda i ima ogromnu sentimentalnu i unikatnu vrednost za tebe.kad bi ga prodavao ne verujem da bi bila mala cena?(ni ja ga se ne bi lako odrekao)
kazi mi u cemu je bolji od na primer sage-a,ili orvis-a u naj visoj klasi ili na primer jednog hardy-a.....koji su proizvod renomiranih firmi specijalizovanih za izradu fly stapova i koje iz pomoc naj novije tehnologije podizu performanse i kvalitet svojih proizvoda ?
        nemoj da me shvatis pogresno . ne zalim da umanjim vrednost tvojih stapova.stvarno izgledaju originalno. i ja bi sigurno kada bi umeo da ih napravim bio ponosan na svojih ruku delo,ali bi i dalje tvrdio da ne mogu da pariraju savremenoj tehnologiji
pozdrav sasa :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
Imam bambus štap, ne jedan nego 4 , nije internet reklama jer ih ne radim za prodaju i nije glupost.
sad sam video tvoje bambuse u galeriji,i odusevljen sam izgledom . moram da priznam da si pravi majstor .da li se radi o restauraciji starih stapova, ili si savladao tehnologiju secenja i lepljenja bambusa?bilo sta da je od toga super izgleda i ima ogromnu sentimentalnu i unikatnu vrednost za tebe.kad bi ga prodavao ne verujem da bi bila mala cena?(ni ja ga se ne bi lako odrekao)
kazi mi u cemu je bolji od na primer sage-a,ili orvis-a u naj visoj klasi ili na primer jednog hardy-a.....koji su proizvod renomiranih firmi specijalizovanih za izradu fly stapova i koje iz pomoc naj novije tehnologije podizu performanse i kvalitet svojih proizvoda ?
         nemoj da me shvatis pogresno . ne zalim da umanjim vrednost tvojih stapova.stvarno izgledaju originalno. i ja bi sigurno kada bi umeo da ih napravim bio ponosan na svojih ruku delo,ali bi i dalje tvrdio da ne mogu da pariraju savremenoj tehnologiji
pozdrav sasa :tbumb:

Sasats, u cemu je lav bolji od macke, bicikl od rolera, bela rada od ljubicice ili baba od trolejbusa? :hammer:

Rece jedan nas knjizevnik i politicar: " You can't mix grandma's and frogs" :D

Sve ima svojih cari, ni bamboo i ne mora da bude skup cak ni kupovni. Jos je jeftiniji ako ga sam napravis.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
simpsone ,
najskuplji je onaj koji sam napravis, ako u to ulozis ljubav i visesatni rad.i ne sporim da takav stap vredi ne procenjivo(bar sam ja takav).ali nikad ne bi kupio takav stap,osim kada bi bio bogat(sa novcem), i kada bi hteo da se izdrkavam pred narodom.
home made je nesto drugo

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
home made je nesto drugo

Štap rađen s ljubavlju da se uživa u njegovoj prirodnoj snazi i elastičnosti nikada ne možeš usporediti sa spomenutim  Orvisom i Sageom. Za svakodnevno mušičarenje i ja koristim Greysa no kad se poželim da u nečemu i "dubinski" uživam pa i po cijenu da me zaboli ruka od štapa koji je 2-3 puta teži jer je to bambus onda se primam tih "home made" štapića, a štap u kojega si uložio truda/vremena... koji diše s tobom nikada nije kao onaj za kojega si suho izbrojao par sto eura. Sama razlika u mahanju je također neusporediva. Bambus se ponaša kao produžetak ruke, tehnika mahanja je drugačija a oni koji su imali priliku da ga isprobaju složiće se sa mnom da nijedan drugi štap (osim bambusa) ne može tako meko spustiti muhu na vodu kao spomenuti. Imao sam priliku vidjeti kada je jedan lokalni "majstor mušičarenja" sa Gacke uzeo bambus štap i pokušao ga razmahati na način kako koristi svoj Orvis i tu se skoro sam upetljao u šnjuru. Dao ga je iz ruku rekavši da je to goli kurac, no kad je vidio da sam ja istim štapom u dva meka zamaha ( on ga je pokušao trzati 5-6 puta naprijed nazad kao da njim mlati muhe oko glave ) bio na udaljenosti kao i on a sa 3x manje utrošene energije počešao se po glavi i nije mu bilo sve baš najjasnije. Dakle produžetak ruke koji ti bez obzira na težinu štedi energiju, iz istog razloga su mi se čudili kako mogu mahati cijeli dan sa tako "teškim" štapom a da ne dobijem upalu mišića, pa eto zato što se s njim i ne treba toliko mahati kao sa karbonom i suvremenim materijalima.
Priznaćeš da je u FF teško postići veće zadovoljstvo od onoga kada sa bambusom kojeg si sam radio, muhom koju si tog popodneva zavezao uz vodu po uzorku na one bubice što upavo lete iznad vode, uloviš ribu i pustiš je nazad u rijeku. Zaokružena cijelina. :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
sasats je napisao(la):
simpsone ,
najskuplji je onaj koji sam napravis, ako u to ulozis ljubav i visesatni rad.i ne sporim da takav stap vredi ne procenjivo(bar sam ja takav).ali nikad ne bi kupio takav stap,osim kada bi bio bogat(sa novcem), i kada bi hteo da se izdrkavam pred narodom.
home made je nesto drugo

Sasats,

to sto pricas je sasvim u redu. Ti nikad ne bi kupio taj stap. Ali ima onih koji bi ga rado kupili i zasto uopste mislis da bi se neko izdrkavao sa tim? Ima bamboo stapova od 150$, na ebay-u moze da se nadje i za manje para sasvim solidnih stapova. Znam dubinkase koji dan danas daju ogromne pare za Garante u eri lakih grafitnih surfova, mislis da to rade da bi se izdrkavali ili da ih drugi vide sa cime pecaju? Uopste ne moras da budes bogat da bi kupio bamboo. Uostalom daju ljudi na mobilne telefone po 500-600e pa ga bace za godinu dana, po meni je to izdrkavanje. Pitaj Mixa dal' bi pre uzeo Technics 1210MKII ili neki SONY CD ?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
simpson H je napisao(la):
Pitaj Mixa dal' bi pre uzeo Technics 1210MKII ili neki SONY CD ?

Ne bih uzeo jedan, već obavezno DVA! :lol:
sl1210mk2.jpg
sl1210mk2.jpg

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
A evo sta moze i taj bezvezni, prevazidjeni, teski bamboo :whistle:

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/nIG8aBEif3I&hl=en&fs=1[/flash]

Vrh Dno