Bambola

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Ova muva je nastala tako što njen proizvođač nije dobro čuo naziv najefikasnije klenovske muve, niti je znao recept za njenu izradu. Iako sam ne pripada bambulaškoj školi, niti je ikada koristio bambulu, čovek je, kao proizvođač, dobijao brojne narudžbine muve o kojoj se pričalo. Pošto pre pojave ovog sajta nigde nije objavljen recept ubitačne muve, počela je prodaja nečeg što nema veze sa originalom. Tako je u zabludu dovedeno mnogo ljudi. Možda to nije urađeno sa lošom namerom, ali taj potez nije dobar za ugled bio kog proizvođača i trgovca muvama, jer sada ima mnogo poznavaoca originalne muve.
Očekujem još proizvođača muva koji će da upadnu u trku za zaradom od najpoznatije i najtraženije srpske muve. Već mogu da pretpostavim da će mnogi pokušati da prisvoje autorstvo ili deo njega, trudeći se da u zasenak bace autora, na razne načine...
Bla, bla, bla.... Bolje je da ostavim psihologiju i proročanstva, kao i kritike krivaca za ovaj nesporazum. Hajde da probam da se pomirim sa tim da bambula ima svoje falsifikate i imitacije, koji se koriste u mušičarenju. Gledaću i na to sa ponosom.
Loša imitacija bambule, bambola, je u stvari sasvim normalna suva muva, napravljena od policelon foam-a, to jest, kineske papuče. Moram priznati da u Srbiji ima mnogo više korisnika takvih muva, koje su, bar doskora, bile popularnije. Valjda ću progutati da se pod adekvatnom temom piše o muvi koja je po uzoru na najpopularniju muvu, dobila sličan naziv. Ako neko već ima običaj da neku muvu zove bambola, jer je kao takva odštampana u stotinu kataloga za prodaju muva i okačena na panoima prodavnica, ne mogu mu ništa, osim da ukažem na veoma značajnu razliku između dve muve, koje oni koji dobro poznaju razliku između upotrebljenih materijala i oblika, svrstavaju u različite podkategorije suvih muva.
Molim da, ako neko od vas ima sliku bambole, postavi ovde tu muvu, a njene poštovaoce da ovde razmenjuju iskustva iz ribolova sa njom.
:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Hajde da probam da se pomirim sa tim da bambula ima svoje falsifikate i imitacije, koji se koriste u mušičarenju. Gledaću i na to sa ponosom.

pa i dolar se falsifikuje, tako da sa te strane nemas osnova da se bunis,sve sto je dobro uvek ima svoju,po pravilu uvek, losu kopiju.
a tvoj ponos na kreaciju je opravdan i svako normalan bi bio ponosan na svoje cedo.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Meni BambOla(dobra je do bola) zvuci mnogo bolje nego BamBuuula(velika si bula ako ne nosis prepunu kutiju, odnosno ubuuulices se vremenom ojacavajuci balzu)...
No salu na stranu, svi stariji znaju kako je nastala Bamb...la.
Prve muve od balze u Srbiji video sam davno krajem osamdesetih u jednom Vanjinom clanku u Ribo reviji clanak u full koloru na dve strane. Dakle Vanja je prvi u Srbiji eksperimentisao i pravio muve od balze kolko ja znam i to je bilo mnogo pre nego sto se pojavilo bilo sta drugo. Bile su u tom clanku opisane ose, mravi, zunzare i skakavci prelepe na oko, sve od balze. Pravio sam i ja nesto slicno i lovio mnogo riba ali i gubio mnogo vremena praveci netrajne muve ili opet trosio puno vremena da ih nekako ojacam. Zato sam odavno napustio Balzu i presao na bolje jace i trajnije materijale.
Tek Nekolko godina kasnije posle Vanjinog clanka pojavila se TV emisija(moj drug ima negde star VHS snimak ostecen al ipak vidljiv i slusljiv i gledao sam to vise puta) gde Vanja hvali i nesebicno reklamira Randju i njegovu bambolu(hvalio je onoga ko ga sada pljuje po ovom sajtu a i sire, ako mu je kad tada nije umeo da izabere dobro drustvo... I tako se rodila bambula...). Vanja je proslavio ime BambOla(na snimku je rekao ako ja nisam gluv bambola a ne bambula) i umesto da mu budes zahvalan ti si ljubomoran i besan na nekoga ko je uspeo i prvi proslavio srpske musice u svetu ... Ja na to sudeci po onome sto pises gledam na cistu zavist i ljubomoru i iz onoga sto pises vidim kakav si covek. Vanju nije proslavila ni BamBula Ni BamBola vec mnogo drugih originalnih kreacija kojima ni Bambola ni bambula ne mogu da pridju.
Sada nekome smeta sto covek vec godinama ima svoju verziju. Pa imaju je kolko videh i Sebastijan, Masic a verovatno i jos poneko od ljubitelja balze... Imao je Vanja i Bambolu i Gundelja od balze ali ih je jos pre mnogo godina izbacio iz proizvodnje i zamenio ih verzijama od penaste gume, kao i sto je musice od plute izbacio iz proizvodnje, ne zato sto te musice ne love ribu vec zato sto je za njega to prakticnije i bolje.
I sta ti smeta to sto Vanjina BAMBOLA nije od balze????A ne smeta ti sto je Kuzmina verzija od polipropilena???[/b] Istina je sledeca Vanju mrzis a Kuzmu ne mrzis. Kompleksi, zavist, podmetanja i ljubomora su veoma lose ljudske osobine... Zato te i 90% Niskih musicara ne voli... I dog god budes takav nece da te vole...Razmisli malo o tome i budi realan.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Jankoj, pa ti se obraćaš čoveku koji poznaje svaki detalj istorije mušičarenja u tvom kraju, a ponajbolje zna sve o detaljima koje si potpuno izvrnuo naglavačke. Svaki tvoj post na ovom forumu se odnosi na mene i to, kako ti se ja ne dopadam, a imaš druge simpatije, ponajviše moje neprijatelje. Otvoren je forum, pa možeš i to, a ja sa puno volje da ti odgovaram, sve dok smo u milosti moderatora.
Družio sam se intenzivno, kako i sam jankoj napisa, sa čovekom koji je objavio članak devedesetih (ne osamdesetih), kao i seriju mušica koje je nazvao superfloat, koje su bile od plute, a ne od balze. Kasnije je zamenio plutu policelonom i napravio veliki uspeh takvim muvama. Sve to smo zajedno koristili i testirali. Prva muva od balze tog proizvođača je bila "kumova bambula", a jankoju je jasno i po kome je dobila naziv. To se desilo tek nakon nastanka originalne bambule, koja je bila malo drugačija. Ja sam još tad imao zamerke na muvu koja je džabe čamila u tom katalogu, jer nije privlačila ničiju pažnju, a ponajmanje je sam izrađivač i trgovac njome bio zadovoljan. Niko nije znao šta je to i slabo se prodavala. Sam proizvođač je bambulu video samo kod mene i sam je pred kamerama RTS-a objasnio kako je nastala bambula. Sećam se da sam ga stalno ispravljao u nazivu muve, ali nikako nije mogao da zapamti i to je jedini razlog da je prvo nazivao bambala, pa bambula, a sad je nalazimo kao bambola. Mislim da to nije njegovo delo, nego njegovih "prijatelja", ljudi sličnih jankoju.
Pravi poznavaoci bambule su mušičari, koji se početkom ovog veka pridružuju meni i odbacuju plutu, policelon i slične materijale. Ti sigurno nisi jedan od njih, jer jedini ozbiljni korisnici originalne bambule su, sve do pojave stap by step na ovom forumu, bili moji bliski prijatelji, među kojima poodavno nema tvojih drugara.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Da sad ne bi došlo do krvoliptanja i da ne bi slušali Randjine hvalospeve u milion i po tomova, zamolio bih Jankoja da skenira taj članak iz "Ribo revije" i snimak sa Vanjom i Randjom prebaci na youtube i zapuši Randji usta jednom za svagda ili prizna da je Randjina priča istinita i izvini se čoveku. :blues:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Mixmaster je napisao(la):
Jankoj, pa ti se obraćaš čoveku koji poznaje svaki detalj istorije mušičarenja u tvom kraju, a ponajbolje zna sve o detaljima koje si potpuno izvrnuo naglavačke. Svaki tvoj post na ovom forumu se odnosi na mene i to, kako ti se ja ne dopadam, a imaš druge simpatije, ponajviše moje neprijatelje. Otvoren je forum, pa možeš i to, a ja sa puno volje da ti odgovaram, sve dok smo u milosti moderatora.
Družio sam se intenzivno, kako i sam jankoj napisa, sa čovekom koji je objavio članak devedesetih (ne osamdesetih), kao i seriju mušica koje je nazvao superfloat, koje su bile od plute, a ne od balze. Kasnije je zamenio plutu policelonom i napravio veliki uspeh takvim muvama. Sve to smo zajedno koristili i testirali. Prva muva od balze tog proizvođača je bila "kumova bambula", a jankoju je jasno i po kome je dobila naziv. To se desilo tek nakon nastanka originalne bambule, koja je bila malo drugačija. Ja sam još tad imao zamerke na muvu koja je džabe čamila u tom katalogu, jer nije privlačila ničiju pažnju, a ponajmanje je sam izrađivač i trgovac njome bio zadovoljan. Niko nije znao šta je to i slabo se prodavala. Sam proizvođač je bambulu video samo kod mene i sam je pred kamerama RTS-a objasnio kako je nastala bambula. Sećam se da sam ga stalno ispravljao u nazivu muve, ali nikako nije mogao da zapamti i to je jedini razlog da je prvo nazivao bambala, pa bambula, a sad je nalazimo kao bambola. Mislim da to nije njegovo delo, nego njegovih "prijatelja", ljudi sličnih jankoju.
Pravi poznavaoci bambule su mušičari, koji se početkom ovog veka pridružuju meni i odbacuju plutu, policelon i slične materijale. Ti sigurno nisi jedan od njih, jer jedini ozbiljni korisnici originalne bambule su, sve do pojave stap by step na ovom forumu, bili moji bliski prijatelji, među kojima poodavno nema tvojih drugara.

Svaka cast sto si mu odgovorio, sve samim cinjenicama.
Po principu "Ja sam uvek u pravu".
Valjda i jesi, ko ce ga znati...

Z

Zakula

Guest
Svaka Randjina rech je na mestu!Bez daljeg raspravljanja!S druge strane,Jankoj,stvarno mi nije jasno shta ti imash toliko protiv Randje,pa da onako podrugljivo i krajnje nevaspitano pishesh o njemu?!Ovo ti je javna opomena!Molio bih te,da ti ova bude i poslednja!

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Mr.Zakula je napisao(la):
Svaka Randjina rech je na mestu!Bez daljeg raspravljanja!S druge strane,Jankoj,stvarno mi nije jasno shta ti imash toliko protiv Randje,pa da onako podrugljivo i krajnje nevaspitano pishesh o njemu?!Ovo ti je javna opomena!Molio bih te,da ti ova bude i poslednja!

Sta si ti ovde neki pandur? Znaci sta mix kaze tu vise nema pogovora. Osetice se i on neprijatno pored ovolikog uvlacenja.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
100ka je napisao(la):
Da sad ne bi došlo do krvoliptanja i da ne bi slušali Randjine hvalospeve u milion i po tomova, zamolio bih Jankoja da skenira taj članak iz "Ribo revije" i snimak sa Vanjom i Randjom prebaci na youtube i zapuši Randji usta jednom za svagda ili prizna da je Randjina priča istinita i izvini se čoveku. :blues:
Čekam, čekam,...prolaze dani, meseci... ali nema skeniranog članka, nema snimka, nema ni zapušivanja Ranđinih (Mixmasterovih) usta, koja uvek izgovaraju mušičarsku istinu. Nema ni izvinjenja, a nema ni potrebe za tim. Izvinjenje bi jankoj trebalo da uputi svom poznaniku, koga je bespotrebno i, verovatno, bez njegove saglasnosti, pominjao i obrukao.
Ja imam te članke, a video, koji se vrteo milion puta na državnoj i lokalnim televizijama znam gde ću da nabavim. Trebalo bi to da uradim zbog sebe i da ga zadržim u svojoj kolekciji. Međutim, iako se sa tog snimka jasno može zaključiti sve o čemu pišem, ima i mnogo čvršćih dokaza o nastanku bambule, kao i jednostavnih pokazatelja čemu služi "bambola".
Žakula, bre, gde iskopa ovu zaboravljenu temu. Hoćeš da me boli glava, umesto da lepo deljem bambule i spremam ih za "pokolj" u Belanovcu?

Z

Zakula

Guest
Hajdi,lepotice,molim te poshtedi me!Ja nemam razlog da se uvlachim ISTINI u ....

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Mr.Zakula je napisao(la):
Hajdi,lepotice,molim te poshtedi me!Ja nemam razlog da se uvlachim ISTINI u ....
Žakula, ubijaš se od dosade :doh:? Zamočaj ove gluposti, molim te  :respect:. Vidiš da ih je prošla ova glupost, a ti ih ččkaš  :poke:. Neka pecaju na bambolu, što da ne. To je sasvim drugačija muva od bambule, ali može i sa njom odlično da se lovi. Hajde da ostavimo korisnike bambole (nisu oni krivi za nesporazum) da popunjavaju ovu temu. Što mi, koji pravimo i koristimo bambule da im pravimo čaprazdivan?

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Zakula, od sad te zovem Mixic... Mali Mix... Sinko, necu da ti ubijam volju... slobodno pecaj na muve koje volis... Samo da znas da za klena(nije dzabe izreka – glup kao klen) muva nije presudna. Ne prave se institucije tako sto se jedna tema vraca iz naftalina svakih 5 dana...I tako od kako postoji ovaj sajt... Moze da se nesto povlaci iz naftalina jos 100 godina, al dzabe rabota...
Ono sto sam gore rekao je 100%tacno, ko ne veruje nek proveri, samo bez Mixovanja...
:bleh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Istorija se pise na svakih 100 godina a ne svaki dan,A sto se tice toga da vazi izreka gore navedena sta bi trebalo reci za soma koji je mnogo vise u izrekama zastupljeniji od klena..
Nije klen glup,glup je onom koji stoji na mostu,pljune ili baci pikavac  a klen krene ali ga ne uzme,takva mu je narav,BIRA,nece on sve ima svoj jelovnik,koga se pazljivo pridrzava, a oni koji stoje iza toga da klen ne bira nisu ga po meni dovoljno upoznali i ako jesu NAGLASAVAM onog sa NISAVE TESKO CE UKAPIRATI.
Driblace taj klen jos mnogo musicara, naravno i mene kao i sve ostale koji ga jurimo..
Tesko mu je doskociti....

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Malac... :doh:

Promasio si temu! Ovo sto si pisao je u onom drugom postu... KLEN PROBIRAC... :whistle:

Nista bre ne pazis na casu! :D

Vrh Dno