E moj profo,ja dok sam varaličario,bio sam sklon kojekakvim budžotinama.Ne pitaj me na šta je sve to ličilo.Vario sam lemilicom repove vormova koji su lovili basove a nisam više imao,ispravljao sam kuvanjem repove šedovima da "poboljšam" akciju za smuđa...Ma,bilo je svega.Ali to je ok,i sad po mom mišljenju,jer se troši i nikad tog potrošnog materijala nije dosta.Sad,kad sam se okrenuo samo mušičarenju i kad se trudim da mi to ne postane opsesija,ma koliko bilo teško,nekako mi ne ide da budžim.Sve mi u odnosu na varaličarenje košta dosta manje,pa nešto mislim ,što da ne ispoštujem taj moj hobi do kraja.Ne cvjetaju ni meni ruže,i ja jebem majku kad sjednem u auto a znam da me čeka 3000km puta i računi kad se vratim,i malo dijete,ali se opet trudim da nekako to liči na ono izvorno i ono kako je zamišljeno i kako oni koji znaju više kažu da bi trebalo.Pogotovo sad je zima,nema putovanja ka dalekim nam vodama i izdataka tipa dozvole,gorivo,janjetina i sl.Mislim da svaki mušičar može da sebi priušti original backing,u najmanju ruku.Da li se radilo o onima koji kao mi pecaju pastrmku ,ili koji bi ko bata Joca da vataju štuke,nebitno.Mi ćemo uzeti tanji,koji košta,recimo 500 dindži,a bata Joca će uzeti deblji,za npr,700.I mat ćamo svi za bar dva čekrka.I to stoji tu dok god koristimo te čekrke,a to je i u tvom i u mom slučaju do daljnjeg.A onaj Orvisov beking,ja ga kupio kod Kize u VA prije 5-6 god još uvijek akam i u ribolovu još nisam došao dotle da ga vidim.I ne,prijatelju,nije to fetišizam,a ako je,pa neka je.