Alergija na FT materijale

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Mislim da sam počeo da dobijam alergiju na neke FT materijale .Primetio sam od skora da kad uzmem da radim na stegi sa nekim Ft materijalima (mislim da je konkretno perje u pitanju) taj isti dan prvo počne da me svrbi nos a na kraju se završi sa crvenilom očiju i curenjem nosa i to tako traje posle jos 2-3 dana .Ne verujem da sam se utripovao jer je bukvalno ovo nesto sto se ponavlja vec treći ili četvrti put.Nevoljno sma isključivao mogućnost da imam ovakvu alergiju ali posle današnjeg vezivanja mušica mogu da se zakunem da ništa drugo nije razlog . Da li je neko imao slična iskustva tj slične probleme ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ne, ja nisam....nego bato sada da pređeš samo na sintetiku  ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Zanimljiva tema. Ja sam primetio kada duže vremena radim sa CDC perima kijam opasno, po 7-8 puta u seriji. Prvog dana mi samo procuri nos a svakog sledećeg kijam po 100 puta u toku dana. Cenim da je to samo alergija na perje, meni ne predstavlja problem to kijanje kada me ne iznenadi ali pravi je problem kada ispred sebe imam gomilicu perja i kada kinem u nju, tada tek nastaju muke.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Da,da,dešavalo se i meni to ranije,posebno sa perima kad radim.Neka ti prostorija bude dobro provetrena kad radiš sa takvim materijalima,mada,sumnjam da će ti ubuduće biti bolje.
Meni se to ranije dešavalo dok sam radio sa perima koja sam dobijao od komšija koji drže živinu.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
:( jedino onu hirursku masku da nabavim ? pretpostavljam da bi to bilo ok .. ovo je isto izgleda neko domace perje ...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
sone,pripazi da te pticice od kojih je perje nisu bile gripozne :)))

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Definitivno alergija i iritiranje od mikro čestica.Ja sam to primjetio dok sam pravio voblere od balze.Posle sve one prašine i hemije,umirao bih danima.
Imaš neke kapi koje to ublažavaju,ali dobra ventilacija i ako možeš kakvu masku preko lica su rješenje.
Alergije se dobijaju vremenom,tako da niko od nas nije pošteđen ovakvih problema!

Na faraličaru imaš dobru temu gdje je jedan kolega izradio sebi ventilaciju,a čovjek koristi air brush pa ti vidi koliko je to štetno,u stvari djelotvorno!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Jutros sam hteo da vežem sebi par mrava na udicama #18 i #20 i nisam smeo da odem da otvorim kesu gde mi stoji materijal  :( toliko o tome .... na šta ću da pecam za koji dan na Gradcu ,nemam pojma...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Nakopaj gliste  :D  :D  :D Izvini brate ali nisam mogao da odolim  ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Ma na rovca (konještip) ima da ih odvali kakve gliste  :D :hammer:

rancic1

Junior member
Učlanjen(a)
12.07.2011.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Jutros sam hteo da vežem sebi par mrava na udicama #18 i #20 i nisam smeo da odem da otvorim kesu gde mi stoji materijal  :( toliko o tome .... na šta ću da pecam za koji dan na Gradcu ,nemam pojma...

Тераса је закон. Само мало ветар зајебава. Оће да однесе.

Vrh Dno