world wide - salmonidne destinacije

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ponesi neki bezveze stap koji ne vredi nista i prijavi ga na carini a tamo kupi neki dobar stap jer je sigurno jeftiniji nego ovde i iznesi ga bez carine  ;)  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
ma pomislio sam i ja na to ali frka bi bila da je carinik neki musicar pa pogleda sta je zapravo u torbi, nisu ni oni od jucer. Lepo cu da vidim na licu mesta i imat cu racun pa nemere niko da mi onda nista pametuje. Mozda nece ni biti potrebe da se ista prijavljuje. Kako god da bilo ja sam spreman ;) Tamo necu da kupujem stap nego nesto drugo ;)

Sa sobom nosim samo stap+cekrk, muve i predvez...za par pecanja dosta.

DDj

Newbie
Učlanjen(a)
05.02.2009.
Broj reagovanja
0
Meni nekoliko puta nisu dozvolili da unesem stap u kabinu. Mozda zavisi i koja kompanija leti. Jednom sam cak i proverio sa kompanijom sa kojom sam leteo i rekose da moze, ali na ulasku u avion mi nisu dozvolili da unesem stap, pa sam ga ostavio u cekaonici aerodroma. Drugim recima bacio, jer sam morao da letim. Zato budi oprezan. U svakom slucaju mozes da stavis u cvrstu futrolu i u glavni prtljag aviona.

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sebastijane
Ja sam ove godine bio u N.J.
Naravno poneo stap , waderse, cipele, preluk... A tamo kupio jos jedan stap,cekrk....
Nije bilo nikakvih problema jer carinici ocekuju da donosis puno stvari kad se vracas iz Amerike.
Stap nikako nemoj da nosis sa sobom  u kabini jer ces ostati bez njega.
Ako ides u NJ pogledaj ovo mesto: south branch of Raritan river. To je bila jedina salmonidna voda u mojoj blizini.Ima i Artic char.
Kako da stignes tamo mogu ti objasnuti na p.p.

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Ima ih stvarno mnogo koje bih želio posetiti i preloviti... jedna od njih je reka Mörrum gde bih volio da lovim lososa i u pravo vreme morsku pastrmku. Kada se desi da budem u prilici verovatno če to da bude jedna od prvih mojih ww destinacija (http://www.fishmorrum.com/index.html).

Imate li vi kakve planove ili barem snove....hah..."snove" znam da imaju večina nas  :hammer:
Cuo sam da Morrum nije ono sto je nekad bilo. Imaju neki problem jer im se snjizava broj pastrmke svake godine.
Dobre pastrmke su bar 1000km severnije. 
Ove godine krenuo i ja za njima. Mesto zvano Ransaran.
Jos samo 20 dana . :smoke:

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Tsa.gov tu mozes da nadjes sve sto te interesuje vezano za sjeverno americki kontinent ali pod obavezno proveriti sa kompanijom kojom mislis da letis. Koliko znam kanadske kompanije dozvoljavaju stapove i cekrk, ali kanap i udice ne, za carry-on prtljag. Isto je i sa amerima, al kao sto sam napomeno, provjeri sa kompanijom. Ako imas sansu uzmi njihovu potvrdu, tako da te niko ne maltretira. Ako ne unosis stap i opremu u kabinu, verujem da neces imati komplikacija.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Hvala za savete. Ne lovim ovaj put za NJ nego za St. Louis. Na karti mi pise da mogu nositi u kavinu torbu do 117cm duzine i do 20kg. Jos cu malo da proverim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
L A P L A N D je definitivno jedna od destinacija gde treba ici loviti bar jednom u zivotu na nedelju dana pre nego se otputuje u vecna lovista

http://www.fishinginfinland.fi/river_teno

Veliki lososi, veliki lipljeni, velike morske pastrmke, zlatovcice... :drool:

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
neznam dali je proavilima foruma :'(,ali evo kako sam se ja proveo ove godine u Laplandu
Jezik naravno nije problem  :whistle:
http://www.ribar.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1093:2013-09-11-08-57-12&catid=41:2010-05-05-11-37-52

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
fino fino  :tbumb: lepo je otici na takav izlet....ako semeni osmehne sreca idem onda prvo na lososa a onda moraju da dodju na red I ti arkticni lipljeni, pastrmke...

velika mi je zelja loviti velike losose, morske pastrmke I stilhede pa I arktickog lipljena....za stilheda cu morati negde u USA ili CA ovisi gde mi se prvo ukase prilika.

Vrh Dno