Lakiranje na kraju

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
Be :tbumb:z obzira da li mi je zavrsni cvor dobro odradjen mada o tom dosta vodim racuna, jer se desavalo da mi se muva rascupa posle dve tri ulovljene ribe,stavim po kap cementa bodyheda i otad nemam tih problema.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
simpson H je napisao(la):
Slicno su se stitili i wobbleri pa su se u aceton stavljale ping-pong loptice a najbolji lak se dobijao od celuloida
Baš ovo za loptice sam i ja hteo da napišem al si me preduhitrio.
Konkretno na kakav celuloid misliš, filmske trake ili nešto drugo?

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Verovatno misli na ONOG vanzemaljca CELULOIDA sto guta cele lule.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
100ka je napisao(la):
simpson H je napisao(la):
Slicno su se stitili i wobbleri pa su se u aceton stavljale ping-pong loptice a najbolji lak se dobijao od celuloida
Baš ovo za loptice sam i ja hteo da napišem al si me preduhitrio.
Konkretno na kakav celuloid misliš, filmske trake ili nešto drugo?

Celuloid se ranije nabavljao u providnim tablama debljine 1-2mm kao lom iz fabrike Milan Blagojevic-Lucani. Posle NATO bombardovanjabili smo ocajni jer je materijal izvanredan i za pakte wobblera (neko kaze kljunovi iako nije ptica u pitanju).
Vrlo jednostavno se spravljao lak, aceton i topis komadice celuloida dok ne dobijes zeljenu gustinu.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Te providne table ima i sada, samo ih sada prave talasaste kao salonit, ima ih po stovarištima. Mislim da je to. Možda grešim, proverite.

vlajkoni

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
2
Zvezdane,
Lak je ili nitro ili uljani. Takvi su i razredjivaci i ne mogu se mesati.
Licno vise volim da napravim dva cvora nego da lakiram, ali ja sam pocetnik pa takvima treba oprostiti na neznanju.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
zvezdan je napisao(la):
Ja koristim nitro lak,brzosušeći,ima ga po svim farbarama u kanticama od litar.Ovaj lak je ubica,jednom nanet gotovo je neuništiv,ne suši se kao Kinez,ali za pola sata je kao kamen.Bitno je da ako neko želi da proba nitro lak, obrati pažnju,jer postoje dve vrste,brzosušeći, i lak na uljnoj bazi, kome treba dosta da se osuši.
vlajkoni je napisao(la):
Zvezdane,
Lak je ili nitro ili uljani. Takvi su i razredjivaci i ne mogu se mesati.
Licno vise volim da napravim dva cvora nego da lakiram, ali ja sam pocetnik pa takvima treba oprostiti na neznanju.
:-\

Vrh Dno