Dva "stara" recepta

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Nađoh ove slike na netu i pomisleh da nije loše da ih podelim sa Vama. Reč je o dva jednostavna načina vezivanja nimfi.

Prilozi

• PlateIII-TheWayofATroutWithAFly.JPG
    PlateIII-TheWayofATroutWithAFly.JPG
    109,9 KB · Pregleda: 364
  • PlateII-TheWayofATroutWithAFly.JPG
    PlateII-TheWayofATroutWithAFly.JPG
    67,2 KB · Pregleda: 338

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Hvala lepo, planirao sam ja nešto drugo za taj 1000ti post ali su mi se planovi izjalovili, zatim sam smislio još nešto ali mi se nije dalo pa rekoh da postavim ove dve slike. Ovi recepti su od pre 100 i više godina, i dan danas radimo veoma slično, čak dobar jedan deo vezača veštačkih mušica se okreće starim da ne kažem klasičnim materijalima i postupcima vezivanja. Jeste da moderni (sintetički) materijali omogućavaju izradu daleko realističnijih modela od onih je radimo  prirodnim ali draž koju ima mušica sačinjena od perja i dlaka se ne može zameniti ni jednim veštačkim materijalom.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Old school. :)

U musicarenju je interesantno to kako su se tokom godina vrlo malo promenile osnove u FT. Pojave se novi materijali i neke nove tehnike ali se nekako uvek vracamo tradicionalnim materijalina i nacinima vezivanja.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Old School  :yeswink:

Istina, ove stare škole imaju neku posebnu dimenziju kojoj se mnogi rado vraćamo s vremena na vreme.

:tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Vrh Dno